Yandex Metrica

Konut kredisi başvuru şartları ne? Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Konut kredisi başvurusunu kimler yapabilir?

Konut kredisi başvuru şartları ne? Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Konut kredisi başvurusunu kimler yapabilir?

Konut kredisi gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın 9 Mayıs tarihinde yaptığı Kabine Toplantısı' nda konut kredisiyle ilgili detayları açıklamıştı. Bu olaydan sonra vatandaşlar internette konut kredisi hakkında araştırma yapmaya devam ediyor. 10 yıl vadeli ve yüzde 0,89 ve 0,99 faiz oranlı konut kredisi paketlerinden yararlanmayı düşünenler arama motorlarında araştırma yapıyor. Peki konut kredisi başvuru şartları ne? Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Konut kredisi başvurusunu kimler yapabilir?

Ekonomi

23.01.2024, 19:16

Konut kredisi hakkında araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın 9 Mayıs 2022' de gerçekleştirdiği Kabine Toplantısı'nda konut alım satım yollarını kolaylaştıracak üç yeni paketi açıklamıştı. 10 yıl vadeli ve yüzde 0,89 ve 0,99 faiz oranlı konut kredisi paketlerinden faydalanmayı isteyenler şartları merak ediyor. Peki konut kredisi başvuru şartları ne? Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Konut kredisi başvurusunu kimler yapabilir?

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne... Haberi Görüntüle

0, 99 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı' nda konut almak isteyenler için üç ayrı paket üzerinde yoğunlaşıldığını söyledi. Recep Tayyip Erdoğan "Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Son dönemde fahiş yükselişler nedeniyle konut inşasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik." dedi.

Tayyip Erdoğan, "İlk pakette 2 milyon değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz." diye açıkladı. 

Erdoğan, "İkinci paket konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecekler. Konut değeri 2 milyon lirayla sınırlı bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0.89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının Türk Lirası'na dönüşümünü teşvik etmektir." ifaderini kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üçüncü paket inşaat sektörüne yöneliktir. Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40'ı tamamlanmış, asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık. 1 yıl boyunca konut fiyatlarını sabit tutma taahhüdü veren firmalarımız belli rakama kadar 36 ay vade ile bu finansmandan yararlanabilecek." sözlerini söyledi.

Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

HANGİ BANKALAR DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ VERİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, 0.89 ve 0.99 faizli konut kredi ile ilgili üç ayrı paket hakkında açıklama yapınca hangi bankalardan konut kredisinin çekilebileceği araştırılıyor. Konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading