Yandex Metrica

Almanya'dan ilk evini alacak Türklere müjde! Verilecek ödeme şaşkına uğrattı: İşte şartları

Almanya'dan ilk evini alacak Türklere müjde! Verilecek ödeme şaşkına uğrattı: İşte şartları

Hessen Eyaleti, ilk evini alacak olanlara yönelik 20 bin Euro ile 30 bin Euro arasında değişen bir ödenek desteği sağlayacağını duyurdu. Bu desteğin, düşük gelirli aileleri ev sahibi yapmak ve konut krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Ekonomi

04.05.2024, 22:02

Hessen Eyaleti'nde, dar gelirli ailelere destek ve konut krizini hafifletmek amacıyla "Ev Yardımı" programı başlatılıyor. Sözcü gazetesinden Ali Güven'in aktardığı bilgilere göre, bu program kapsamında aile başına verilecek toplam miktar, ebeveynler için 10'ar bin Euro ve 18 yaş altındaki her çocuk için 5 bin Euro olacak. Bu destek, yeni ev sahiplerine 10 taksitte ödenecek.

İstanbul Havalimanı zirveyi kaptırmadı: Dünya devleri geride kaldı İstanbul Havalimanı zirveyi kaptırmadı: Dünya devleri geride kaldı Haberi Görüntüle

RESMİ WEB SİTESİNDEN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Hessen Eyaleti'nin resmi web sitesi üzerinden başvuru yaparak destekten faydalanmak mümkün. Bu destek, apartman daireleri ve lüks villalar için de geçerli olacak şekilde tasarlandı. Ev ödeneği alanlar, aynı zamanda kamu bankasından indirimli tamirat veya yenileme kredisi alma imkanına da sahip olacaklar.

Evli olmayan ancak birlikte yaşayan çiftler de desteği alabilecekler. Hessen Eyaleti hükümeti, genç ailelerin emlak vergisi muafiyeti için federal hükümete çağrıda bulundu.

Kimse bunu beklemiyordu! Altını olanlar dikkat: Düşüş için tarih verildi Kimse bunu beklemiyordu! Altını olanlar dikkat: Düşüş için tarih verildi Haberi Görüntüle

VERİLECEK ÖDEMENİN ŞARTLARI NELER?

Türklere verilecek ödemenin şartları şu şekildedir;

  • Hessen Eyaleti'nde ikamet etmek
  • İlk defa ev satın almak
  • Alınacak ev Hessen Eyaleti'nde bulunmalı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading