Yandex Metrica

Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor

Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, artan fahiş fiyatlara karşı sıkı tedbirler alacaklarını ve yeni düzenlemeler getireceklerini belirtti. Hazırlanan taslak metnin yakın zamanda Meclis'e sunulması planlanıyor. Taslakta, fahiş fiyat uygulayan işletmelere verilecek cezaların 10 katına kadar artırılması düşünülüyor.

Ekonomi

28.04.2024, 17:43

Yüksek enflasyon ve artan fahiş fiyatlarla ilgili tartışmalar hala devam ediyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Fırsatçılara izin vermeyeceğiz" diyerek yakın zamanda yeni düzenlemelerin yolda olduğunu açıkladı.

Türk ekonomisini zor duruma sokmak için toplanacaklar! İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Tel Aviv yönetimi toplanıyor Türk ekonomisini zor duruma sokmak için toplanacaklar! İsrail devlet televizyonu... Haberi Görüntüle

CEZALAR 3,5 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKACAK

Fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik cezaların 10 katına kadar artırılması planlanıyor. Şu anki sistemde 350 bin liraya kadar varan para cezaları, yeni düzenlemeyle 3,5 milyon liraya kadar çıkabilecek.

TAT gıda 10 milyon euro yatırım yapacak: 100'den fazla ülkeye ihracat yapıyor TAT gıda 10 milyon euro yatırım yapacak: 100'den fazla ülkeye... Haberi Görüntüle

GEÇİCİ KAPATILACAK

Fahiş fiyat uygulayan işletmelerin geçici olarak kapatılması da değerlendirilen yaptırımlar arasında bulunuyor. Ticaret Bakanı Bolat, denetim ekiplerinin sürekli olarak sahada bulunduğunu ve fırsatçılara geçit vermeyeceklerini ifade etti.

Koç Metalurji sahibi Adil Koç kimdir? Koç Metal kimin? Koç Metalurji sahibi Adil Koç kimdir? Koç Metal kimin? Haberi Görüntüle

CEZALARIN YÜKSEK OLMASI FAHİŞ FİYATLARI AZALTABİLİR

Uzmanlara göre, Anayasa Mahkemesi'nin Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile ilgili yasa hükmünü iptal etmesi, yeni düzenlemelerin kapısını araladı.

Uzmanlar, cezaların yüksek olmasının caydırıcılık açısından önemli olduğunu vurgularken, buna karşın bazı sektörlerde fiyat artışlarına neden olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Fahiş fiyatlarla mücadelede bu yeni düzenlemelerin ne kadar etkili olacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading