Yandex Metrica

Teleferik kazasında ihmaller zinciri! Bilirkişi raporuna ulaşıldı: Detaylar korkunç

Teleferik kazasında ihmaller zinciri! Bilirkişi raporuna ulaşıldı: Detaylar korkunç

12 Nisan'da Antalya'da meydana gelen 1 kişinin hayatını yitirmesine neden olan teleferik faciasında yeni detaylar ortaya çıktı. Antalya'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili bilirkişi raporunun detaylarına ulaşıldı. Rapora göre; devrilen direğin cıvataları sıkı değil, yıpranan parçalar değiştirilmemiş.

Ekonomi

16.05.2024, 20:13

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan günü meydana gelen teleferik faciasında 1 kişi hayatını kaybederken 10 kişi de yaralandı. Mahsur kalan vatandaşları kurtarma operasyonu 23 saat sürdü ve sağ salim herkes tahliye edildi.

Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil 5 kişi tutuklandı.

Türkiye'nin günlerce konuştuğu teleferik kazasına ilişkin bilirkişi raporu, savcılığa gönderildi.

TRT Haber'in ulaştığı rapora göre; yıllık periyodik bakımları yapan Anadolu Teleferik A.Ş'nin, Danimarka devleti Akreditasyon Kurumu'na akredite kuruluşların yayımlandığı sayfada bulunmadığı tespit edildi.

Bakanlıktan son dakika duyurusu: E-devlet üzerinden başvurmanız yeterli! Geçinemeyen ailelere 7.608 TL destek! Bakanlıktan son dakika duyurusu: E-devlet üzerinden başvurmanız yeterli! Geçinemeyen ailelere... Haberi Görüntüle

BAKIM YAPAN VE DENETLEYEN FİRMA AYNI KİŞİYE AİT

Teleferiklerin yıllık bakımlarını yapan şirketin, yönetmelik gereği üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediği saptandı. Ayrıca teleferiğin bakımlarını yapan firma ile denetimlerini gerçekleştiren firmanın aynı kişiye ait olduğu da tespit edildi.

Söz konusu raporda, bakım, onarım ve teknik hizmetlerden sorumlu Mega Tower A.Ş. çalışanlarının ustalık ve mesleki yeterlilik sertifikaları olmamasına rağmen çalışmalarına izin verildiği ifade edildi.

Yunanistan ve Türkiye'den gemicilik adımı: Miçotakis-Erdoğan zirvesi yeni dönemi başlatıyor Yunanistan ve Türkiye'den gemicilik adımı: Miçotakis-Erdoğan zirvesi yeni dönemi başlatıyor Haberi Görüntüle

MAKARA VE LASTİK DEĞİŞİMİ GİBİ İŞLEMLER KAĞIT ÜZERİNDE YAPILMIŞ

Kazanın gerçekleştiği 5 numaralı direkte makara ve lastik değişimi gibi işlemlerin kağıt üzerinde yapıldığı fakat savcılığa gönderilen bilirkişi raporunda somut bulgular doğrultusunda ekipmanın güvenli çalışmasının sürekliliğinin sağlanmadığı yazıldı.

Sigaraya zam yağmuru! İki markaya daha zam geldi! İşte güncel sigara fiyatları ve listesi! Sigaraya zam yağmuru! İki markaya daha zam geldi! İşte güncel... Haberi Görüntüle

CIVATALAR SIKILMAMIŞ

Ayrıca bir kişinin hayatını kaybettiği kazadan günler öncesinde bakım yapıldığı belirtilmesine rağmen 5 numaralı direkteki cıvataların hiçbirinin sıkı olmadığı da bilirkişi raporuna yansıdı.

Kaza öncesi çevredekilerin teleferikte kıvılcım gördüğünü Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANET A.Ş'deki görevli tesis amirine söylemesine rağmen teleferiğin durdurulmadığı, sadece yavaşlatıldığı da ifade edildi.

Soruşturmayı yürüten savcının iddianameyi hazırlayarak mahkemeye sunması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading