Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Şimşek, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu artırmasını değerlendirdi: Programımızın sonuçları olumlu yansıyor

Bakan Şimşek, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu artırmasını değerlendirdi: Programımızın sonuçları olumlu yansıyor

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti, görünümünü "pozitif" olarak korudu. S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu artırmasını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Programımızın olumlu sonuçları kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarına yansıyor. S&P, Fitch ve Moody's'in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi" dedi.

Ekonomi

16.05.2024, 17:28

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti, görünümünü "pozitif" olarak korudu. Kuruluş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), 2024 yılının geri kalanında gösterge bir haftalık repo faiz oranını yüzde 50'de tutması ve talebi yumuşatmak ve döviz kurunun enflasyona etkisini en aza indirmek için Türk lirası üzerindeki değer kaybı baskılarına karşı önlem almasının muhtemel olduğuna işaret edildi.

Kurum, 2024 yılı için, deprem harcamalarının artmasıyla birlikte nakit ve tahakkuk bazlı genel devlet açığının GSYİH'nın yüzde 4,8'i civarında olacağını öngörüyor. S&P Global, bu yıl ve önümüzdeki yıl için büyüme beklentilerini yüzde 3,0 olarak belirledi.

Bankalardan yeni düzenleme! ATM'lerden para çekme işlemleri baştan aşağı değişti! İşte para çekme limiti ve yeni düzenleme detayları... Bankalardan yeni düzenleme! ATM'lerden para çekme işlemleri baştan aşağı değişti!... Haberi Görüntüle

''PROGRAMIMIZIN SONUÇLARI OLUMLU YANSIYOR''

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P), Türkiye'nin kredi notunu artırmasını değerlendirdi.

Bakan Şimşek, uygulanan ekonomi programının olumlu sonuçlarının kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarına yansıdığına dikkati çekti.

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara müjde: Bakanlık dev zammı duyurdu: İşte zam tablosu 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

''NOT ARTIŞLARI DEVAMININ HABERCİSİ''

"S&P ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu.'' diyen Bakan Şimşek, şunları kaydetti;

''S&P, Fitch ve Moody's'in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi. Güçlendirerek uygulamaya devam ettiğimiz programımızla ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading