Yandex Metrica

KFC batıyor! Şubelerini tek tek kapatıyor: Fast food zinciri Türkiye'den çekilecek mi?

KFC batıyor! Şubelerini tek tek kapatıyor: Fast food zinciri Türkiye'den çekilecek mi?

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından, birçok insanın tepkisi büyük bir hızla yayıldı. Dünyaca ünlü bir fast food zinciri, bu tepkilerin hedefi haline geldi. Zaman içinde artan boykot çağrıları ve protestolar sonucunda, şirketin şubeleri tek tek kapanmaya başladı. Böylelikle akıllara KFC Türkiye'de kapanacak mı sorusu geldi.

Ekonomi

16.05.2024, 10:11

KFC son zamanlarda sıkıntılı günler geçiriyor. İsrail'e destek vermesinden ötürü boykot edilen fast food zinciri şubelerini tek tek kapatıyor. Malezya'da aktif olarak çalışan ve KFC'nin sahibi olan QSR Brands, ülke genelindeki 108 şubesinin geçici olarak kapatıldığını duyurdu. Başkent Kuala Lumpur'un farklı bölgelerindeki KFC şubelerinin kapalı olduğu görüldü. Çalışanlar, hemen hemen son günlerde şubelere müşteri gelmediği için kapatıldıklarını öne sürdü.. Böylelikle, hem şirket hem de çalışanlar için zorlu bir süreci işaret ediyor. Kapatılan şubeler, sadece işletme açısından değil, aynı zamanda çalışanların güvencesi ve gelir kaynağı açısından da endişe verici bir durumu gözler önüne seriyor.

Piyasanın kalbi Kapalıçarşı'dan açıklandı: Gram altın o tarihte 3300 TL olacak Piyasanın kalbi Kapalıçarşı'dan açıklandı: Gram altın o tarihte 3300 TL... Haberi Görüntüle

ŞUBELERİN YÜZDE 80'İ KAPATILDI

Kelantan eyaletindeki KFC şubelerinin yüzde 80'i kapatıldıktan sonra, Johor eyaletinde bulunan 15 KFC şubesinin de geçici olarak kapatılacağı açıklandı.

QSR Brands henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, Malezya genelinde 600'ün üzerinde KFC şubesi bulunuyor.

KFC İSRAİL'E DESTEK Mİ OLDU?

Kripto paraya yatırım yapanlara ciddi yaptırımlar gelebilir! Yatırımcılar dikkatli olmalı: Yeni yasa Meclis'te! Kripto paraya yatırım yapanlara ciddi yaptırımlar gelebilir! Yatırımcılar dikkatli olmalı:... Haberi Görüntüle

KFC İSRAİL'E DESTEK Mİ OLDU?

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını destekleyen açıklamalar yapan ve yardımlar gönderen uluslararası şirketler, dünya genelinde boykot ve protestolara maruz kalıyor. Bu şirketler arasında yer alan ABD'li restoran zinciri KFC, benzer protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalıyor.

KFC'nin Malezya'daki şubelerinin geçici olarak kapatılmasıyla ilgili gelişmeler devam ederken, şirketin konuya dair resmi bir açıklama yapması bekleniyor. 

KFC HAKKINDA

SGK'dan son dakika duyurusu: 17-21-24-28 Mayıs'ta IBAN'a yatırılacak! Mayıs ayı maaş ödeme tablosu belli oldu! SGK'dan son dakika duyurusu: 17-21-24-28 Mayıs'ta IBAN'a yatırılacak! Mayıs ayı... Haberi Görüntüle

KFC HAKKINDA

Kentucky Fried Chicken ya da kısa adıyla KFC, Louisville, Kentucky, ABD merkezli bir fast food restoran zinciridir. KFC, dünyanın en büyük ikinci restoran zinciri olarak bilinmektedir ve dünya genelinde 130'dan fazla ülke ve bölgede 21.000'e yakın restoranı bulunmaktadır.

KFC, Yum! Brands firması bünyesinde yer almaktadır. Şirket, 1997 yılında PepsiCo'dan ayrılarak Tricon Global Restaurants Inc. adını alana kadar Yum! Brands firmasının bir parçasıydı.

Tavuk kızartması, tavuk burger, patates kızartması, salata ve sandviç gibi ürünlerle öne çıkan KFC, temel olarak tavuk üzerine odaklanmıştır. Şirket, fırınlanmış tavuk, garnitür ve tatlı gibi çeşitli ürünleri de müşterilerine sunmaktadır. KFC, Kuzey Amerika dışında, çeşitli bölgesel lezzetleri de sunarak küresel bir menüye sahiptir.

Albay Harland Sanders'in 1930'larda ortaya attığı fikir üzerine kurulan KFC, 1952 yılında resmi olarak kurulmuştur. Şirket, 1991 yılında adını kısaltmıştır ancak 2007 yılında tekrar orijinal adını kullanmaya başlamıştır. KFC, yeniden markalaşma sürecinde tabela, paketleme ve reklamlarında tam ismini kullanmaktadır. Şirket, yeni ve yenilenen restoranlarda yeni logo ve isim kullanırken, eski restoranlarda ise 1980'lerin logosunu korumaktadır.

KFC'nin sloganı zamanla değişmiştir ve 2012 yılında "it’s finger lickin’ good" olarak güncellenmiştir. Bu slogan değişikliği, markanın yeniden konumlandırılmasının bir parçası olarak yapılmıştır.

Kamuda çalışma modeli için geri sayım başladı! Detaylar belli oldu: 6 model gündemde! Kamuda çalışma modeli için geri sayım başladı! Detaylar belli oldu:... Haberi Görüntüle

KFC TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELDİ?

KFC, başarılarla dolu uzun tarihi ve yenilikçi yaklaşımıyla dünya çapında bir tavuk restoranı zinciridir.

Markanın hikayesi, 90 yılı aşkın bir süre önce Albay Harland Sanders'ın 11 baharatlı gizli bir tarif geliştirmesiyle başlar. Bu benzersiz tarif ve pişirme yöntemi, günümüzde hala aynı özenle ve tutkuyla dünya genelinde 145 ülkede 25.000'den fazla noktada, tavuk severlerle buluşmaktadır.

KFC, Türkiye'de ilk olarak 1989 yılında İstanbul'da açıldı. Günümüzde ise Bugün İŞ Gıda çatısı altında Türkiye'de 40'tan fazla ilde, 5.500'ten fazla çalışanı ile 200'den   fazla restoran ile hizmet vermekte.

Habere Tepki Ver

2

0

2

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading