Yandex Metrica

İşsizlik ödeneğinde yeni gelişme! Çalışmayan vatandaşlara destek ödemesi: Başvuranların hesabına 16.000 TL yatacak!

İşsizlik ödeneğinde yeni gelişme! Çalışmayan vatandaşlara destek ödemesi: Başvuranların hesabına 16.000 TL yatacak!

Çalışma hayatında gerçekleştirilen düzenlemelerden sonra işsizlik ödeneğine dair çalışmalarda her geçen gün geliştirilmeye çalışılıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte çalışmayan vatandaşlar başvurması halinde 16.000 TL ödeme alıyor.   

Ekonomi

22.03.2024, 17:17

İşsizlik Sigortası Fonu, çalışmayan vatandaşların şartları sağlaması halinde yapacağı ödenecek için 212.5 milyar biriktirmiş durumda. İşsizlik ödeneği özellikle de işten çeşitli nedenlerle ayrılan vatandaşların güvencesi olması açısından önemli bir destek niteliğinde. 

Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş peşe imzalandı Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş... Haberi Görüntüle

2024 İŞSİZLİK MAAŞLARININ ŞARTLARI BELİRLENDİ 

İşsizlik ödeneğine dair düzenlemelerden sonra ise 2024 işsizlik maaşları ve şartları belirlendi. Peki, 2024 işsizlik ödeneği ne kadar? Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik ödeneği şartları neler?

Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir gelişme olabilir dedi Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir... Haberi Görüntüle

İŞSİZLİK MAAŞINDA EN YÜKSEK ÖDEME BELLİ OLDU

2024 yılında işten ayrılan vatandaşlar kendilerine verilecek tutarı merak ediyordu. Yapılan son düzenlemeler çerçevesinde 2024 işsizlik maaşları da zamlandı. 4 aylık ücret ortalamasına göre hesaplanan işsizlik maaşı ortalamasının yüzde 40’ı olarak bağlanıyor. Bu durumda ise vatandaşların alacağı en yüksek ödeme miktarı 16 bin TL’ye kadar hesaplanıyor. Çalışanlara farklı miktarlarda bağlanan işsizlik ödeneği şartlara göre değişiklik gösteriyor. Peki, yüksek işsizlik ödeneği almak için şartlar neler?

Emeklilerin cebi para dolacak: Promosyon savaşları rakamı yukarı çekti: En yüksek promosyonu hangi banka veriyor! Emeklilerin cebi para dolacak: Promosyon savaşları rakamı yukarı çekti: En... Haberi Görüntüle

19 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE ÖDEME YAPILDI

2002 Mart ayından itibaren işsiz kalan vatandaşların güvencesi olarak ödenen işsizlik ödeneği İşsizlik Sigortası Fonu’ndan sağlanıyor. Şubat 2024’e kadar 19 milyondan fazla başvuran vatandaş için 74 milyar 252 milyon 187 bin TL ödeme aktarıldı. Son olarak İşsizlik Sigortası Fonu’nda Şubat sonundan itibaren 212 milyar 511 milyon 245 bin TL birikim elde edildiği açıklandı.

Emekliler bu rakamı görünce çok şaıracak! O bankadan dikkat çeken promosyon ödemesi: İşte başvuru şartları... Emekliler bu rakamı görünce çok şaıracak! O bankadan dikkat çeken... Haberi Görüntüle

2024 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

2024 işsizlik ödeneği miktarını hesaplarken son 4 ayın prime esas kazancı göz önüne alınıyor. 4 ayın ortalamasına göre yüzde 40 olarak işsizlik maaşı miktarı belirleniyor. Ancak işsizlik maaşı miktarı hesaplanırken mevcut asgari ücretin yüzde 80’ini aşmaması gerekiyor. Devlet miktarın binde 7,59’u oranında damga vergisi keserek ödeneği vatandaşlara iletiyor. Buna göreyse işsizlik maaşı son 4 aylık prime esas kazancı 20 bin 2 TL olanlar için 7 bin 940 TL ödeniyor.

Mart ayında işten çıkarılan bir asgari ücretli çalışan için 2 ay brüt 13 bin 414 TL iken 2 ayda 20 bin 2 TL çalışmış olduğu içi ortalama maaş 16 bin 708 TL üstünden hesaplanıyor. Bu durumda ise damga vergisinin düşülmesi ile aylık işsizlik ödeneği 6 bin 632 TL olarak yatırılıyor. 4 aylık prime esas kazanç ortalaması 40 bin 5 TL’den fazla olanlar ise 15 bin 880 TL ile 16 bin TL’ye varan en fazla işsizlik ödeneğini alıyor.

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne... Haberi Görüntüle

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI NELER?

6 ila 10 ay arasında işsizlik ödeneği almak isteyen vatandaşların çeşitli şartları sağlaması gerekiyor. İşten ayrılmadan önce son 120 gün hizmet akdi bulunuyor olması bunların başında geliyor. Ek olarak son 3 yılda 600 gün prim ödemesinin gerçekleşmesi gerekiyor. Bu şartları sağlayan vatandaşlar işten ayrıldıktan sonra 30 gün içinde başvurularını İŞKUR’a yapmaları halinde işsizlik ödeneği alabiliyorlar.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading