Yandex Metrica

Koca Yusuf TP1500 Gabar'da 100 bin varil petrol çıkarmak için sondaj çalışmalarına başladı

Koca Yusuf TP1500 Gabar'da 100 bin varil petrol çıkarmak için sondaj çalışmalarına başladı

Enerjide tam bağımsız Türkiye hedefi için 2030 yılına adım adım. Koca Yusuf TP1500, Türkiye'nin petrol başkenti Şırnak'ta bulunan Gabar Dağı Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası'nda sondaj çalışmalarına başladı. Hedef günlük 100 bin varil petrol üretimi.

Ekonomi

11.05.2024, 11:11

Şırnak'taki bölgelerin terörden tamamen arındırılmasının ardından Kato Dağı, Cudi ve Gabar Dağı'nda petrol arama çalışmaları TPAO tarafından aralıksız olarak devam ediyor. Enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine adım adım ilerlerken, Bakan Alparslan Bayraktar'dan yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Koca Yusuf TP1500'ün Gabar'da petrol arama çalışmalarına başlandığının müjdesi verildi.

Gabar'da günlük petrol üretiminde rekor üstüne rekor haberleri gelirken, Koca Yusuf TP1500 günlük 100 bin varil petrol üretmeye hazırlanıyor. TPAO tarafından yapılan açıklamada, Cudi ve Gabar Dağı'nda yaklaşık olarak 1 milyar varil petrol içerdiği açıklandı.

Türkiye'nin petrol başkenti Gabar Dağı'nda petrol arama çalışmaları devam ediyor.

Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar, kaç TL 28 Nisan? Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek, yarım altın ne... Haberi Görüntüle

PETROL ÜSSÜ GABAR'DA KOCA YUSUF TP1500 RÜZGARI

Yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen Koca Yusuf TP1500, Türkiye'nin en kaliteli petrolünü çıkarmak için Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42. kuyusunda sondaj çalışmalarına başladı.

Gabar bölgesindeki petrolün kalitesinin dünyada sadece Arap Yarımadası'nda çıkan petrollerde olduğu bilinirken, çevreyi korumak da oldukça önemli. Gabar'da sudan arındırılıktan sonra yüzde 90 civarında petrol elde ediliyor. Bu da bölgenin temizliğine katkı sağlıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 'Yerlileştirme' hedefi doğrultusunda geliştirilen Milli Sondaj Kulesi Koca Yusuf TP1500, sondaj çalışmalarına başladığını duyurdu.

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Koca Yusuf TP1500, Gabar'da göreve başladı.

Emeklilere Temmuz müjdesi geldi: Maaş zammı, özel ve ayrıcalıklı haklar, sosyal refah desteği, 65 yaş aylığı baştan sona güncelleniyor Emeklilere Temmuz müjdesi geldi: Maaş zammı, özel ve ayrıcalıklı haklar,... Haberi Görüntüle

KOCA YUSUF TP1500 SONDAJ KULESİNİN ÖZELLİKLERİ

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen sondaj kulesi TP1500, Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası'nda 42. kuyuda sondaj çalışmalarına başladı. 2016 yılından itibaren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından tasarlanan dünya standartlarında yerli ve milli sondaj kulesi imalatı 2022 yılında tamamlandı.

2022 yılından itibaren başarıyla 5 sondaj görevini tamamlayan Koca Yusuf TP1500'ün özellikleri, göz kamaştırıyor.

Milli sondaj yazılımı, 43,2 metre kule yüksekliği, 5 bin metre sondaj kapasitesi, 7,6 metre masa yükseliği, 1500 HP kanca gücü ile Türkiye'nin en kaliteli petrolünü çıkarmak için göreve başladı.

Bu güne kadar başarıyla 5 sondaj görevini tamamlayan Koca Yusuf TP1500, Gabar'da günlük 100 bin petrol üretim hedefine katkı sağlamak üzere görevlendirildi.

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading