Yandex Metrica

Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir gelişme olabilir dedi

Altın piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları 'aman dikkat' diyerek uyardı. 'Herkes hazırlıklı olsun sistem her an değişebilir' diyen Memiş yatırımcılara altın değerinde öğütler verdi.

Ekonomi

24.04.2024, 19:48

ABD'den gelecek faiz kararına odaklanan Ons altın fiyatları faiz indirimleri konusunda gecikme yaşanacağı endişesi ve jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte değer kazanmaya devam ediyor.

İsrail-İran arasındaki gerilim altın fiyatlarını yukarı yönlü revize ederken konuya ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş kritik uyarılarda bulundu.

Bakan Şimşek'ten dış ticaret değerlendirmesi: Programımız çalışıyor Bakan Şimşek'ten dış ticaret değerlendirmesi: Programımız çalışıyor Haberi Görüntüle

ALTINDAKİ YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Altın fiyatlarındaki yükselişin organik olmadığını belirten İslam Memiş, jeopolitik risklerden kaynaklandığını dile getirerek, altındaki yükseliş ne kadar sürecek? sorusunun cevabını verdi.

Teknik düzenlemeler ve kar satışlarının altın fiyatlarında büyük geri çekilmelere neden olabiliceğinin altının çizen Memiş, sistem her an değişebilir uyarısında bulundu. 

Sözlerine devam eden İslam Memiş, altın fiyatlarında büyük geri çekilmelere neden olacağını vurguladığı konuşmasında, 'belki de yarın başlayacak ve haftalarca sürebilecek bir düşüş trendi yaşanabilir' dedi.

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimleri konusunda gecikme yaşayacağı korkusu diğer yandan Ortadoğu'da artan gerilime dikkat çeken altın kahini İslam Memiş, savaş ihtimalinin azalması ve tarafların uzlaşması durumunda altında teknik bir düzenleme olacağını vurguladı.

Son dakika.... Resmi Gazete'de yayımlandı: Mevduata uygulanan stopaj oranları değişti Son dakika.... Resmi Gazete'de yayımlandı: Mevduata uygulanan stopaj oranları değişti Haberi Görüntüle

EN DOĞRU TERCİH GRAM ALTIN

Açıklamalarına devam eden İslam Memiş, ons altın için 2200 dolar seviyesinin güçlü bir destek oluşturduğunu dile getirerek,  kademeli düşüşlerle ve mevcut seviyelerden yaklaşık 200 dolarlık bir düşüş yaşanabileceğini vurguladı.

Fiziki altın alımında dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çeken İslam Memiş, gösterge kur ile fiziki altın arasındaki farklılıkları altını çizen uzman isim, çeyrek ve yarım altın gibi ürünlerde yüksek işçilik bedelleri ödenmesinin kaçınılması gerektiğini belirtti.

Özellikle, sarrafiye grubu altın türlerinden uzak durulması gerektiğini ifade eden Memiş, en doğru tercihin gram altın olduğunu belirtti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading