Yandex Metrica

Sitede Ara

Kurban fiyatları belli oldu! Büyükbaş, küçükbaş canlı kg fiyatı: Hisse bedelleri ne kadar?

Kurban fiyatları belli oldu! Büyükbaş, küçükbaş canlı kg fiyatı: Hisse bedelleri ne kadar?

Kurban Bayramı'na iki aydan kısa bir süre kala kurbanlık fiyatları netlik kazanmaya başladı. Büyükbaşta canlı kilogram fiyatı 280 ila 340 TL arasında, küçükbaşta ise 250 ila 300 TL arasında olması beklenirken, küçükbaşta hisse fiyatı 13 bin ila 20 bin TL, büyükbaşlarda ise 20 bin ila 30 bin TL arasında olması bekleniyor.

Ekonomi

12.05.2024, 07:28

Kurban fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan, besicilerin kurban bayramı için hazırlıklara başladığını, bayrama 10 gün kala da pazarlara ineceklerini ifade etti.

Ünlü ekonomistten iddialı açıklama: Dolar 25 TL'ye kadar düşecek! Ünlü ekonomistten iddialı açıklama: Dolar 25 TL'ye kadar düşecek! Haberi Görüntüle

BÜYÜKBAŞ KÜÇÜKBAŞ CALI KG FİYATI

Sözlerine devam eden Ahmet Yücesan,"Ülkemizde ortalama 2.5 milyon adet küçükbaş, 800 bin adet da büyükbaş hayvan kurban olarak kesiliyor. Ancak 2019'da yaşanan pandemi etkisiyle arztalep dengesinin bozulmasıyla bu miktarlarda günümüze kadar yüzde 20 gibi bir azalma meydana geldi" şeklinde konuştu.

Yücesan, bu yıl büyükbaş hayvan canlı kilogram fiyatının 280-340 TL, küçükbaşın ise 250-300 TL olacağını belirterek, "Bu fiyatlar, bir önceki yıla göre yüzde 80-90 artışa tekabül ediyor. O nedenle bu yıl da bir düşüş bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Çalışanları ilgilendiren yasa Meclis gündemine girdi! Esnek çalışma kalıcı olur mu? İşte göre mesai mümkün mü? Çalışanları ilgilendiren yasa Meclis gündemine girdi! Esnek çalışma kalıcı olur... Haberi Görüntüle

2024 KURBAN HİSSE FİYATI

Açıklamalarına devam eden Yücesan, kurbanlıklarda yıllık ortalama 10 milyon hisse oluştuğunu belirterek, "Bu hissenin yüzde 30'una yakını Mehmetçik Vakfı, Kızılay Derneği gibi birçok yardım kurumu tarafından vekâlet yöntemiyle kesiliyor. Geri kalan kısmı toplu kesim yerleri başta olmak üzere münferit çalışmışlarda bizzat nezaret edilerek kesilir" dedi.

Sözlerine devam eden Yücesan, Kurbanlık bağışının ağırlıkla yapıldığı Sudan gibi ülkelerde ise etin kilogram fiyatının Türkiye'nin üçte biri olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'de etin kilosu 12 dolar. Başta Sudan olmak üzere Sudan gibi ülkelerde ise 4 dolar. Dolayısıyla burada vekaletle kesilecek olan kurbanlıklar Türkiye'nin yarı fiyatı olacaktır. O nedenle bu yıl yurtdışı vekaletle kesimde artış bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading