Yandex Metrica

Hedef enerjide tam bağımsızlık! TPAO'nun yeni rotası belli oldu: Cudi ve Gabar'ın ardından sıra Marmara Denizi'nde!

Hedef enerjide tam bağımsızlık! TPAO'nun yeni rotası belli oldu: Cudi ve Gabar'ın ardından sıra Marmara Denizi'nde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde enerjide tam bağımsızlık ateşini yakan Türkiye, attığı adımların meyvelerini almaya devam ediyor. Son olarak Şırnak’ta terör örgütünden temizlenen Gabar ve Cudi Dağları, Türkiye’nin yeni enerji kaynağına dönüştü. Bu iki bölgede açıklan kuyulardan günlük 37 bin varil petrol üretimine ulaşılırken TPAO'dan yeni bir keşfin daha müjdesi geldi. 

Ekonomi

21.04.2024, 10:25

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmakta kararlı olan Türkiye, yurdun çeşitli bölgelerinde sondaj faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Bir yanda doğalgaz bir yanda ise petrol keşifleriyle ilgili çalışmalar sürerken Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan (TPAO) yeni bir hamle geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Marmara Denizi'nde Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale paftalarında petrol aramak üzere 3 ruhsat aldı.

Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde enerjide tam bağımsızlık ateşini yakan Türkiye, attığı adımların meyvelerini almaya devam ediyor. Son olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak, Siirt ve Van’dan sonra bu kez de Marmara Denizi'nde arama çalışmalarına başlayacak. 

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En... Haberi Görüntüle

KARADA VE DENİZDE ENERJİDE TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA 

Türkiye'nin kara ve denizlerde petrol, doğal gaz arama çalışmaları son sürat devam ediyor. Fosil yakıtlarda tam bağımsızlık üzerine yapılan büyük yatırımlar Karadeniz'de doğal gaz, Gabar Dağı'nda dev petrol rezervi olarak ülkemize katma değer yaratmayı sürdürüyor.

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Haberi Görüntüle

95 BİN HEKTARLIK ALANDA PETROL ARANACAK 

Türkiye Petrolleri de Marmara Denizi'nde Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale açıklarında petrol aramak için ruhsat aldı. Alınan 3 ruhsatla 8 yıl süreyle 95 bin 55 hektar alanda petrol araması yapılacak.

İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500 TL olacak İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500... Haberi Görüntüle

KEŞİF YAPILACAK PAFTALAR BELİRLENDİ

Tekirdağ ve Çanakkale açıklarında 27 bin 688 hektar alanda AR/TPO/D/G18-d2, d3, d4 paftalarında, Tekirdağ, Balıkesir açıklarında 54 bin 238 hektarda AR/TPO/D/G18-c paftalarında petrol araması yapılacak.

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading