Yandex Metrica

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı

Eski Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, finansal piyasalarda ve konut sektöründe yaklaşan ciddi düşüşlere dikkat çekti. Bu uyarılar, geniş bir kitle için büyük önem taşıyor ve dikkate alınması gerekiyor.

Ekonomi

03.05.2024, 14:21

Son dönemde tüketimi artırmaya yönelik politikaların, ilerleyen zamanlarda borsa ve konut piyasalarında önemli riskler doğurabileceğini öngören Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, bazı vatandaşların gelecekte kar elde edeceklerine inandıkları alanlara yatırım yaptıklarını, ancak bu yatırımların güvenilirliğinin tartışmalı olduğunu belirtti. Uzman isim, "elinde olanlar yandı" vurgulayarak uyarıda bulundu.

Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Haberi Görüntüle

UZMAN İSİMDEN BORSA VE GAYRİMENKUL UYARISI

Mahfi Eğilmez, akşam borsa ve konut sektörlerini değerlendirerek geleceğe dair bazı öngörülerde bulundu. Faiz oranlarının enflasyon seviyesine ulaştığı durumda, borsa ve gayrimenkul piyasalarında ciddi düşüşlerin yaşanabileceğini ifade eden uzman isim, "Şu anda uygulanan bu zorlayıcı ekonomi politikası, tüketimi teşvik ediyor gibi görünse de aslında başta gayrimenkul ve borsa olmak üzere birçok alanda balon oluşumuna yol açıyor. Bu ortamda 'borsa rekor kırıyor, demek ki ekonomi yolunda' gibi bir sonuç çıkarmak gerçekçi değil" şeklinde konuştu.

Eğilmez, "Ancak faiz oranları enflasyon seviyesine yükseldiğinde, bu rekorlar artık sürdürülemez hale gelecek ve borsadaki hisse senedi değerleri ile gayrimenkul fiyatları ciddi bir çöküş yaşayabilir" diye de ekledi.

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading