Yandex Metrica

Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek!

Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek!

Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralayanlara adeta savaş açmış durumda. Öğrenciler, yaşlılar ve ev kadınlarını hedef alan dolandırıcılar, sizi 6 ay ila 12 ay arasında hapis cezasına maruz bırakabilir. İşte detaylar...  

Gündem

03.05.2024, 16:43

Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanlarına karşı son derece kararlı adımlar atıyor. Bakanlık, dolandırıcılığın önüne geçmek için, IBAN numarasını kiralayan vatandaşlara, 'Bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermek, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ediyor.' uyarısını yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ''Banka hesabının kiralanması ya da kullandırılması karşılığında yüksek kazanç'' karşılığında vatandaşların dolandırılılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Mülakat tarih olabilir! Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamalarında yeni dönem! Mülakat tarih olabilir! Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamalarında yeni... Haberi Görüntüle

HAPİS CEZASI VAR!

Bakanlık, ''Vatandaşlarımızın, bir ürüne veya kazanca dair arzu ve meraklarını uyandırmak suretiyle onları tuzağa düşürmek için sahte ya da kendilerine ait olmayan isim, adres, hesap bilgisi kullanan dolandırıcıların aramalarına, gönderdikleri e-posta, kısa mesaj gibi içeriklere, sosyal medya kanalları üzerinden aldıkları reklam ve mesajlara karşı daha temkinli olmaları gerekmektedir. Bu noktada özellikle kimlik, hesap bilgileri, kişiye özel şifre ya da parola gibi hassas bilgiler paylaşılırken dikkatli olunması, gönderilen her bağlantının tıklanmaması, elektronik cihazların virüslere karşı korunması, aldatıcı tekliflere, özellikle de normalin dışında cazip olanlara karşı tedbiri elden bırakmaması gerekmektedir. Son dönemde popüler bir dolandırıcılık yöntemi olarak kullanılan IBAN kiralama ilanları konusunda da benzer hassasiyetin gösterilmesi elzemdir. Bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermek, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ediyor. Hesap sahibi, hesabının başkası tarafından kullanıldığını bankaya bildirmezse, 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya kalabilecektir.'' açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading