Yandex Metrica

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Emekli Yılı' olarak adlandırdığı 2024 yılında Temmuz ayında emeklilerin maaşlarına 2 yeni düzenleme yapılacağı öğrenildi. Temmuz ayında açıklanması beklenen altı aylık enflasyon farkının da düzenlemede yer alacağı belirtildi. İşte emekliler için Temmuz ayı düzenlemeleri...

Ekonomi

18.04.2024, 12:42

TÜİK'in enflasyonu açıklamasının ardından emekliler için de enflasyon farkı kapsamında Temmuz ayında iki yeni bir düzenlemeye gidilecek. 

En düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasının arddından 16 milyon emeklinin yüzü gülmüş, emekliler için ek destek ödemeleri, promosyonlar ve emekliye destek paketleri de 'Emekli Yılı' kapsamında sunulmuştu.

2 Mayıs Perşembe gram altın ne kadar? Altın düştü mü, yükseldi mi? 2 Mayıs Perşembe gram altın ne kadar? Altın düştü mü,... Haberi Görüntüle

2024 YILI EMEKLİLERE YARADI

Emeklilerin yoplu taşıma, bankalarda, turizm şirketlerinde ve daha birçok alanda avantaj sağlanamsı için Bakanlıklar il birlikte ortak düzenlemeye gidildi.

Ocak ayında 7 bin 500 TL olan emekli maaşı 10 bin TL'ye çıkartılmış,

Kurban Bayramı ve Ramazan ayramı ikramiyelerine ise yüzde 50 artış yapılarak 3 bin TL'ye çıkartılmıştı.

Bu yatırımı yapan servet sahibi olacak: Selçuk Geçer 'fırsatı kaçırmayın' diyerek uyardı Bu yatırımı yapan servet sahibi olacak: Selçuk Geçer 'fırsatı kaçırmayın'... Haberi Görüntüle

TEMMUZ AYINDA İKİ YENİ DÜZENLEME

Temmuz ayında açıkklanacak aenflasyon rakamlarıyla birlikte emekli vatandaşlar için kök maaş ve refah payı düzenlemesi yapılması bekleniyor.

Kök maaşın 10 bin TL olmasının ardından ise Temmuz ayında yeniden br kök maaş hesaplamasına gidilecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık enflasyon oranı baz alınarak refah payı da yeniden ele alınacak.

Ocak ayında yüzde 37,6 olan 6 aylık enflasyon oranının refah payı da eklenerek 49,25 oranında zam yapılmasının ardından Temmuz ayında da aynı oranda artış sağlanması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading