Yandex Metrica

Fiyatı iştah kesti! Kakao'ya talep azalınca çikolata fiyatları rekor kırdı!

Fiyatı iştah kesti! Kakao'ya talep azalınca çikolata fiyatları rekor kırdı!

Kakao'ya yöenlik yaşanan arz talebi azalması nedeniyle fiyatları rekor kırdı. Bu nedenle çikolata fiyatlarında da artış yaşanmaya başlandı. 

Ekonomi

30.03.2024, 17:32

Kakao fiyatlarında yaşanana arz talep dengesizliği nedeniyle yaşanan arz düşüklüğü kako fiyatlaarında arrışa neden oldu. 

TL zorunlu karşılık faizi yükseltilirse ne olur? Zorunlu karşılık oranı artarsa mevduat faizleri yükselir mi, düşer mi? TL zorunlu karşılık faizi yükseltilirse ne olur? Zorunlu karşılık oranı... Haberi Görüntüle

ABD'DE REKOR KIRDI

Kakao fiyatları üç aydan kısa bir süre içinde iki katına kadar çıkarken, New York'ta ton başına 8 bin 394 dolardan işlem görmeye başladı.

İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa geçişlerine Türkiye'den iki kilit proje İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa... Haberi Görüntüle

ÇİKOLATA FİYATLARINA REKOR ZAM

Paskalya tatili öncesinde de çikolata fiyatlarına zam gelmesi, kakao krizine neden oldu. Dünyaca ünlü çikolata markası Lindt'in CEO'su Martin Hug, fiyat artışında irçok etemnin rol aldığını belirterek, piyasasanın öngörülemez bir durumda olduğunu belirtti. 

Kakaoçekirdeklerinin  yüzde 60'ına yakınını üreten Fildişi Sahili ve Gana'da kakao rekoltesinin giderek düştüğü öğrenildi. Uluslararası Kakao Örgütü (ICCO), küresel kako üretimine yönelik yüzde 10.9 düşüş ile 4.45 milyon ton üretim düşüklüğü yaşandığını belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading