Savunma sanayii projelerine şüpheyle yaklaşan, dünyanın en çok kullandığı SİHA'nın üreticisini 'damat' diyerek ötekileştirmeye çalışan kesim için yerli elektrikli araba TOGG dönüm noktası oldu.
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun benimsediği tanıtım stratejisi sayesinde, bir zamanlar "Araba yapamayız" diyenler bile artık yerli otomobilin nimetlerinden bahsediyor. Hükümet muhaliflerinin bu tavrında TOGG'un arkasındaki geniş sermaye desteğinin ne derece etkili olduğu bilinmiyor ancak şurası kesin; önce Fatih Altaylı, ardından Ertuğrul Özkök, şimdi de Orhan Bursalı 'yerli ve milli' otomobili övmek için sıraya dizildi.
Emeklilik sisteminde köklü değişim! Yaş şartı, prim günü sayısı ve...ALTAYLI: ŞAHANE BİR ARAÇ!
TOGG'un dünya devleri karşısındaki pazar şansına ilişkin çekinceleri olduğunu belirtmesine rağmen milli otomobili çok beğendiğini itiraf eden Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Şahane bir otomobil yapmakta olduğunuza her gün biraz daha fazla inanıyorum. Ben bu otomobili satın alırım. Çok da mutlu olurum" diye yazdı.
Gram altın 5 bin TL'ye çıkacak! Uzman isimden çarpıcı açıklamaÖZKÖK: TESLA'DAN YAKIŞIKLI
Geçtiğimiz günlerde otomobilin tanıtım etkinliğine davet edilen isimlerden Ertuğrul Özkök ise davette TOGG'a ilk binenin kendisi olduğunu gururla anlatarak milli elektrikli aracı "Tesla'dan daha yakışıklı" cümlesiyle övdü.
"Ben tasarımı çok beğendim. Modern ve tabiri caizse 'çok yakışıklı', 'çok güzel' bir araç olmuş. Elektrikli araba sektöründe örneğin Tesla'ya göre çok çok daha estetik bir araba" diye yazan Özkök, TOGG'un 27 Şubat'ta Las Vegas'taki CES Teknoloji Fuarı'nda dünya lansmanına çıkacağını hatırlattığı yazısını "Yolu açık olsun" diye bitirdi.
Dünya genelinde 'gıda arz güvenliği' alarmı! Türkiye rotasını çizdiBURSALI: EKOSİSTEMİNİ YARATIYOR
TOGG'u övenler kervanına son katılan isim Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı oldu. "Yerlilikte önemli olan, sermaye ve üretim sürecini bütünüyle yönetiyor olmanız" diyerek TOGG'un yerlilik oranının şimdilik yüzde 51 düzeyinde bulunmasının aslında o kadar da önemli bir husus olmadığına işaret eden Bursalı, "TOGG, kendi üretim ekosistemini yaratıyor. Bu çok önemli. TOGG ihtiyaçlarını bu ülkenin beyin gücüyle daha çok karşılayacak demektir" diye yazdı.
TOGG patronların işi tamamen profesyonellere bıraktığını, yatırımların ülkeye ileri teknolojiler kazandıracağını belirten Bursalı, yazısını "Yüksek teknolojinin ihracattaki payının çok düşük, yüzde 3 olduğu ülkemizde, bu alanda ülkeye etkinlik kazandırması beklentisiyle" diye bitiriyor.
Gelinen noktada TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'ın, teknoloji üretmekten daha zor bir işe imza atarak 'önyargıları kırmayı' başarmış olması Türkiye adına umut veriyor.