Yandex Metrica

Ünlü ekonomistten iddialı açıklama: Dolar 25 TL'ye kadar düşecek!

Ünlü ekonomistten iddialı açıklama: Dolar 25 TL'ye kadar düşecek!

Uzun süredir dalgalı seyir izleyen dolar, yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor. Kapalıçarşı'da dolar tarihinde bir ilk yaşandığını belirten Ünlü Ekonomist Aydın Binboğa, 'Yanıldım' diyerek yeni döviz fiyat tahminini 25 TL olarak açıkladı.  

Ekonomi

06.05.2024, 16:50

Merkez Bankası'nın beklenti doğrultusunda politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasının ardından, dolarda dalgalanmalar devam ediyor. Dalgalanmalar, dolarda kısa süreli düşüşlere sebebiyet verebiliyor. Mevduat faizlerinin ise bir hayli yüksek olmasından dolayı yatırımcılar, mevduat faizlerine geçişler hızlandı.

Ünlü Ekonomist Aydın Binboğa, 'Yanıldım' diyerek dolar kurunda beklediği yeni rakamı açıkladı. İşte merak edilenler...

Ekonomideki kararlı tutum meyvesini veriyor: TL mevduat rekoru kırdı: 6 milyar dolar, TL'ye döndü! Ekonomideki kararlı tutum meyvesini veriyor: TL mevduat rekoru kırdı: 6... Haberi Görüntüle

KAPALIÇARŞI'DA BİR İLK!

Ekonomist Aydın Binboğa, dolar tarihinde Kapalıçarşı'da bir ilk yaşandığını belirterek, ''Merkez Bankası kurunun altında dolar satılıyor. Bu tarihte hiç olmamıştı. Her zaman tersi olurdu. Merkez Bankası kurunun 2 TL üzerindeydi kur. Şimdi ise tam tersi oldu. Yani 3 TL'den fazla düşüş demek bu kurda. Herkes Türk Lirası arıyor. FED faiz indirdiği an dolar kuru 25 lira olur.'' ifadelerini kullandı.

Binboğa, aylar önce 44 TL dolar hedefinde olduğunu hatırlatarak, ''Dolar kurunu 44 lira olarak öngördüm ama şartlar değişti. Dolar çok oynak olmaz artık.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading