Yandex Metrica

Torba yasada 9 maddeye onay geldi: 4A, 4B, 4C’li emeklilerin önü açıldı: Emekli destek paketinde neler var?

Torba yasada 9 maddeye onay geldi: 4A, 4B, 4C’li emeklilerin önü açıldı: Emekli destek paketinde neler var?

16 milyon emekliyi ilgilendiren torba yasa kanununda 9 maddeye daha onay çıktı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı bütün emeklileri yakından ilgilendiren özel destek paketinin önü açıldı.

Ekonomi

12.05.2024, 00:32

"Bu yıl emeklinin yılı olacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 milyon emekliye müjdeleri peş peşe vermeye devam ediyor. İki adımda uygulamaya konulacak emeklilere özel destekler için Mayıs ve Temmuz ayları işaret edildi.

Özel torba yasası ile birlikte emeklilere 2024 yılında birçok iyileştirme sağlanarak sosyal hakları arttırılacak. Peki bu özel torba yasada neler mevcut? Emeklilere ne gibi  özel destekler gelecek?

Nisan memur zam farkı 2024 | Nisan enflasyonuyla Öğretmen-Hemşire-Polis Temmuz maaşı ne kadar olacak? Nisan memur zam farkı 2024 | Nisan enflasyonuyla Öğretmen-Hemşire-Polis Temmuz... Haberi Görüntüle

9 MADDEYE ONAY ÇIKTI

4A, 4B, 4C emeklisi olan vatandaşlar için destek paketi çalışmaları için son dönemece girildi. Çalışmaların onay almasıyla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mayıs ayında ilk kısmın yürürlüğe konacağını ifade etti. 

Emekli maaşlarına ise temmuz ayında düzenleme yapılması beklenirken emekli destek paketi içeriğinde düşük emekli maaşı alanların özellikle rahat edeceği yardımlar sağlanacak.

TCMB duyurdu: Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı TCMB duyurdu: Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı Haberi Görüntüle

BÜYÜKŞEHİRLERDE YAŞAYAN EMEKLİLER YAŞADI

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği destek paketinde neler var? Söz konusu destek paketinin bölgelere göre değişiklik göstereceği gelen bilgiler arasında. Yani, büyük şehirlerde yaşayadan emekliler için sağlanacak kira desteğindeki ücret değişkenlik gösterebilir.

Öte yandan kira desteğinin yanı sıra birçok destek paketi de özel torba yasanın içinde mevcut. Temel ihtiyaçların rahatlıkla karşılanabilmesi adına emeklilere tüm desteklerin detaylıca düşünüldüğü belirtilirken özellikle taban emekli aylığı alanlar için tespitlerin yapılarak destek verileceğinin altı çizildi.

Gram altın güne yükselişle başladı: 6 Mayıs Pazartesi güncel altın fiyatları Gram altın güne yükselişle başladı: 6 Mayıs Pazartesi güncel altın... Haberi Görüntüle

EMEKLİ KART ALIŞVERİŞTE RAHATLIK SAĞLAYACAK

Emeklileri rahat ettirecek bir diğer özel deste kolan "emekli kart"ı ise vatandaşların alışverişte rahat etmelerine olanak sağlacak. Aylık olarak para yüklemesi yapılacak olan kartlardan anlaşmalı market ve mağazalardan alışveriş yapılabilecek.

Emekli kartları kamuya bağlı olan PTT, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, PTT AVM giyim mağazalarında ve PTT Kargo’da kullanılabilecek.

Maliye'den POS cihazlarına sıkı takip! 3 bin 662 kişi tespit edildi Maliye'den POS cihazlarına sıkı takip! 3 bin 662 kişi tespit... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERİN FATURA DERDİ KALMAYACAK

Emeklilerin belini büken bir diğer unsur olan faturalara da çözüm bulundu. Devlet desteği paketi kapsamında fatura ödemeleri de kolaylaşacak. Fatura ödemelerinde emekliler için özel indirim yapılması planlanıyor. Doğalgaz, elektrik ve su faturalarına indirimli ödeme imkanı verilirken ayrıca kömür ve benzeri yakacak ihtiyacı olan vatandaşlar desteklenecek.

Sigaraya zam yağmuru! İki markaya daha zam geldi! İşte güncel sigara fiyatları ve listesi! Sigaraya zam yağmuru! İki markaya daha zam geldi! İşte güncel... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE KİRA YARDIMI

Milyonlarca emeklinin en çok beklediği yardımlardan biri olan kira destek ödemesi bölgeden bölgeye değişkenlik gösterecek Başta en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL’den yararlanan vatandaşlara kira yardımı yapılması planlanıyor. 

Ayrıca büyükşehirde yaşayan emeklilerin bu destek paketinden daha yüksek ücret alması gündemde.

IMF'den TCMB'nin reformlarına ilişkin açıklama: 'Büyük övgüyü hak ediyor' IMF'den TCMB'nin reformlarına ilişkin açıklama: 'Büyük övgüyü hak ediyor' Haberi Görüntüle

BELEDİYELERDEN EK DESTEKLER

Öte yandan emeklilere sağlanacak olan desteklerin yanı sıra belediyeler aracılığıyla emekli vatandaşlar desteklenecek. Belediyelerin sosyal tesislerinden emeklilerin ücretsiz ve indirimli şekilde yararlanmasına yönelik planlamalar artık son düzlüğe girdi. Ayrıca ulaşım destekleri de yerel olarak emekliye verilecek. 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading