Yandex Metrica

Temmuz memur ve emekli maaşı netleşiyor: En düşük maaş ne kadar olacak?

Temmuz memur ve emekli maaşı netleşiyor: En düşük maaş ne kadar olacak?

Açıklanan son enflasyon rakamlarının ardından memur ve emekliye gelecek zam yüzdeleri, miktarları belirlenmeye başladı. Enflasyonun Mayıs ayında pik yaparak düşüşe geçmesi bekleniyor. Peki Temmuz'da emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Ekonomi

17.04.2024, 12:07

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Temmuz ayında emekli ve memurlara gelecek 3 aylık zam miktarı belli oldu. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında açıklanacak olan enflasyon verileri ile birlikte Temmuz ayında emekli ve memura gelecek zam miktarı belirlenmiş olacak.

Milliyet'te yer alan habere göre Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Haberi Görüntüle

YÜZDE 15 ZAM KESİNLEŞMİŞ DURUMDA

Yılmaz, ''Geçtiğimiz haftalarda TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verisi yüzde 3,16 olarak piyasalara duyurulmuştu. Ocakta yüzde 6,70 ve şubatta açıklanan yüzde 4,53’ün üzerine mart ayını da ekleyince 3 aylık toplam enflasyon farkı %15,05 olarak kesinleşti.'' ifadelerini kullandı.

Yılmaz, ''İşte buradaki yüzde 15,05’lik rakam üzerinden emeklilerimizin kök aylıklarına gelecek zam oranı şimdiden netleşmiş oldu. Şu an için okuyucularımız e-Devlet vasıtası ile kök aylıklarının üzerine %15,05’lik rakamı hesaplayarak kendileri de bunu tespit edebilirler.'' dedi.

İslam Memiş piyasalar alev alacak diyerek duyurdu: O tarihte yer yerinden oynayacak İslam Memiş piyasalar alev alacak diyerek duyurdu: O tarihte yer... Haberi Görüntüle

YÜZDE 24 ZAM YOLDA

Yılmaz konuşmasının devamında, ''2024 yılı altı aylık enflasyon rakamının %24 seviyesinde gerçekleşeceği kanaatindeyim. Geçmiş dönemlerde refah payı eklentisinin yapıldığını gözlemlemekteyiz. Bir önceki dönemde memur, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının refah payı vasıtası ile eşitlendiğini gördük. Eğer enflasyon yüzde 24 olarak açıklanırsa memur ve memur emeklilerine %18,60 oranında toplu sözleşmeden kaynaklı zam yapılacaktır.Ben bu dönemde de memur emeklileri, SSK ve Bağkur emeklilerine aynı oranda zam yapılacağını düşünüyorum. Enflasyon tahminine göre emeklilere yüzde 24 civarında bir zam yapılacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading