Yandex Metrica

EYT'lilere bir müjde daha! O vergiden artık muaf olunacak

EYT'lilere bir müjde daha! O vergiden artık muaf olunacak

Emeklilerin 200 metrekareden küçük tek meskeni için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. EYT' nin yürürlüğe girmesi ile emekli olan bir çok vatandaş emlak vergisinden muaf olup olamayacaklarını araştırmaya başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:49

EYT'nin yürülüğe girmesinin ardından emekli olan vatandaşlar emlak vergisinden muaf olup olamayacağını merak ediyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre, hiçbir geliri olmayanlar ile gelirleri sadece emekli, dul ve yetim aylığından ibaret bulunanların, engellilerin, gazilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için indirimli emlak vergisi oranı uygulanıyor. Yürürlükteki Cumhurbaşkanı kararı uyarınca, indirimli vergi oranı sıfır. İndirimli vergi uygulaması kamuoyunda emlak vergisi muafiyeti olarak biliniyor.

Asgari ücrete tarihi zam! O isim kulis bilgisi aldım diyerek duyurdu: Son söz Erdoğan'da Asgari ücrete tarihi zam! O isim kulis bilgisi aldım diyerek... Haberi Görüntüle

EYT’LİLER GELECEK YIL YARARLANACAK

Bu yıl emekli olan EYT’liler emlak vergisi muafiyetinden gelecek yıldan itibaren yararlanmaya başlayacak. Emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilmek için belediyelere başvuru yapılması gerekiyor.

Yatırım Uzmanı Mert Başaran'dan tavsiyeler: Dolar yatırım aracı değil! Elinde altın olan... Yatırım Uzmanı Mert Başaran'dan tavsiyeler: Dolar yatırım aracı değil! Elinde... Haberi Görüntüle

ÇALIŞAN EYT’LİLER MUAFİYETTEN YARARLANAMAZ

Emeklilerin emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilmesi için herhangi bir işte çalışmamaları ve faiz, temettü gibi her türlü sermaye iradı gelirlerinin bir önceki yıl uygulanan gelir vergisi tarifesinin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı aşmaması gerekiyor. Gelir getirmeyen işyeri, arsa ve araziye sahip olmak emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya engel teşkil etmez.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading