Yandex Metrica

Emekliler için müjdeli haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bayram ikramiyeleri için ödeme tarihi öne çekildi!

Emekliler için müjdeli haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bayram ikramiyeleri için ödeme tarihi öne çekildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine toplantısının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan Kurban Bayramı için bayram tatilinin 9 gün olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bu açıklamanın ardından emekli ikramiyeleri ile ilgili durumda belirginleşti.

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Emekli ikramiyelerine zam uygulanıp uygulanmayacağı ve ödemelerin ne zaman yağılacağı araştırılırken aynı zamanda Temmuz’da uygulanacak olan ara zam ile ilgili yeni düzenleme merak ediliyor. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar yaparak müjdeli haberi duyurdu. Bayram tatili 9 gün olacağı resmi olarak paylaşıldı. Emekliler için yapılacak olan bayram ikramiyesi ödemesi için bir açıklamada bulunmayan Erdoğan, zam beklentilerinin giderek düşmesine sebep oldu.

Dar gelirli ailelere devlet desteği verilecek: O şartı karşılayan herkes 7 bin 200 TL sosyal yardım alacak! Dar gelirli ailelere devlet desteği verilecek: O şartı karşılayan herkes... Haberi Görüntüle

ÖDEMELER BAYRAMDAN ÖNCE HESAPLARA AKTARILACAK 

Emekliler için bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı araştırılmaya başladı. Ödemelerin bayramdan hemen önce hesaplara yatacağı düşünülüyor. Bayram tatilinin 9 gün olması ile birlikte bayram ikramiyesi ödemelerinin öne çekileceği öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık Haberi Görüntüle

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı için ödemeler bayramdan hemen önce hesaplara yatırılmıştı. Kurban Bayramı için de aynı şekilde ödemelerin bayramdan önce yatırılacağı düşünülüyor. Bayram tatili dolayısı ile bayram ikramiyelerinin 19-23 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Ödemeler emekli vatandaşların TC kimlik numaralarının son rakamına göre hesaplara yatırılacak.

Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Haberi Görüntüle

BAYRAM İKRAMİYELERİ KAÇ TL OLACAK?

2018 yılından bu yana emekliler için ödenen ikramiyeler ilk 3 yıl 1000 TL olarak ödendi. Geçtiğimiz yıl 100 TL zamlanan ikramiyeler 1100 TL oldu ve bu yıl için de 900 TL’lik bir rekor artış ile Ramazan Bayramı’nda 2000 TL hesaplara yattı. Kurban Bayramı için de rakamın yine 2000 TL olacağı öngörülüyor. Şu anda ikramiyeler için bir zam uygulandığı konusunda açıklama gelmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading