Yandex Metrica

Bakanlık harekete geçti! Tüketicilerin ürünleri ucuza almasını sağlayacak proje hayata geçiriliyor

Bakanlık harekete geçti! Tüketicilerin  ürünleri ucuza almasını sağlayacak proje hayata geçiriliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gıda fahiş fiyat vurguncularını yakın takibe aldı. KDV indirimi, tarımsal destekler başta olmak üzere alınan önlemlerin etiket fiyatlarına yansıması inceleniyorken tüketicilerin belirli temel ürünleri ucuza almasını sağlayacak 'Birlikten Berekete' projesi de yaşama geçiriliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:00

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tüketicilerin belirli temel ürünleri ucuza almasını sağlayack 'Birlikten Berekete' projesi hayata geçiriliyor. Vatandaşlar, bu uygulamayla satış noktalarını, ürün kategorilerini filtreleyerek kolay arama yapabilecek, en ucuz ve en yakın ürünün nerede olduğunu haritada görebilecek.

İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarı: Para piyasalarında sert dalgalanmalar bizi bekliyor, endişelenmeyin... İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarı: Para piyasalarında sert dalgalanmalar bizi bekliyor,... Haberi Görüntüle

AMAÇ TÜKETİCİ FARKINDALIĞINI ARTIRMAK 

Yeni ürünler, işyerleri, ön plana çıkanlar da haritada yer alacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fiyat değişikliğine karşı tüketici farkındalığını artırmayı amaçlayan projeyi yakında açıklayacaklarını duyurdu.

İstihdam oranında dikkat çeken artış! Mart ayı işsizlik rakamları belli oldu! İstihdam oranında dikkat çeken artış! Mart ayı işsizlik rakamları belli... Haberi Görüntüle

ENFLASYON TİMİ GÖREV BAŞINDA

Bakanlık bünyesinde oluşturulan yaklaşık 3 bin kişilik enflasyon timi günde 2 bin adreste denetim yapıyor. Timler, toptan satış, üretim ve perakende satışta kendi aralarında zam yapıp yapılmadığını, KDV indirimlerini denetliyor. Bir ay öncesi e-faturalar sistemden çekilerek ortalama alış fiyatları çıkarılıyor. Et, yumurta ve tavuk ürünlerinin fiyatı öncelikle incelenecek, üretimin ağırlıklı olduğu illerde denetimler yoğunlaştırıldı.

Koca Yusuf TP1500 Gabar'da 100 bin varil petrol çıkarmak için sondaj çalışmalarına başladı Koca Yusuf TP1500 Gabar'da 100 bin varil petrol çıkarmak için... Haberi Görüntüle

'EN UCUZ VE EN YAKIN' NEREDE HARİTASI

Proje ile vatandaşlar satış noktalarını, ürünleri filtreleyerek kolay arama yapabilecek. Uygulamada, toplam alışveriş tutarını hesaplayacak hesap makinesiyle "en ucuz ve en yakın nerede" haritası olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading