Yandex Metrica

Asgari ücrette son dakika: Temmuz zammı için ilk rakam ortaya çıktı! İşte asgari ücret zammı tahmini

Asgari ücrette son dakika: Temmuz zammı için ilk rakam ortaya çıktı! İşte asgari ücret zammı tahmini

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret temmuz zammı ve yeni asgari ücrete ilişkin tahminlerde artık netleşmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücret ile refah payının belirlenmesi için kolları sıvadı. Peki yeni asgari ücret temmuz zammı ne kadar, kaç para olacak? Temmuz zammı sonrası asgari ücret kaç para olacak?

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Temmuzun ilk haftasında asgari ücret zamları netleşecek,yeni asgari ücret için de ilk toplantı yapılacak. Asgari ücrete refah payı ile birlikte yaklaşık yüzde 30 zam yapılması bekleniyor. Ancak bunun haricinde kulislerde dolaşan iki rakam masada konuşuluyor. Eğer zam oranı beklentileri karşılarsa temmuz zammı ile birlikte yeni asgari ücret 11 bin 57 liraya yükselecek.

Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması: İşte 18 milyar dolarlık paketin ayrıntıları Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması: İşte 18 milyar dolarlık paketin ayrıntıları Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET 10 BİN TL'Yİ GEÇEBİLİR 

Eğer zam oranı yüzde 35 olursa yeni asgari ücret 11 bin 486 liraya yükselecek. Konuşulan bir diğer rakam ise asgari ücret temmuz zammına yüzde 25 oranında bir artış olacağı yönünde. Eğer zam oranı yüzde 25 olursa yeni asgari ücret 10 bin 632 liraya yükselecek.

ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin dolara yükselecek ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin... Haberi Görüntüle

KOMİSYON BAYRAMDAN SONRA TOPLANACAK 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu da Kurban Bayramı'ndan hemen sonra toplanacak. Çalışma Bakanı Işıkhan'ın başkanlık yapacağı komisyon toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği ara zam belirlenecek. 

4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları neler? 4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları... Haberi Görüntüle

TEMMUZ'UN İLK HAFTASI ZAM AÇIKLANACAK 

Ara zammın belirlenmesinde temmuzun ilk haftasında açıklanacak haziran ayı verileri ile ortaya çıkacak 6 aylık enflasyon belirleyici olacak. Asgari ücret temmuz zammında milyonlarca çalışanın beklentisi 11 bin liranın üzerinde.Kamu işçilerine en düşük ücretin 20 bin liraya çıkmasının ardından kamuda maaş dengesinin korunması için en düşük memur maaşı, asgari ücretli ve emekli zammı bütçeyi doğrudan etkileyeceği için yapılacak artışta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tutumu da belirleyici olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading