Yandex Metrica

4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları neler?

4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) SSK ve BAĞKUR'luların emeklilik şartlarını duyurdu. 4A, 4B ve 4C sigortalarda düzenleme yolda. İşte detaylar...

Ekonomi

28.04.2024, 15:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi internet sitesinden güncel emeklilik şartlarını duyurdu. Yapılan açıklama sonrasında emekli olmaya yakın olan vatandaşlar güncel emeklilik şartlarını merak konusu haline getirdi. Çalışanlar  https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresi üzerinden normal emeklilik şartlarını öğrenebiliyor. Peki neler değişti?

Son dakika: Simit fiyatında yeni dönem! Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi Son dakika: Simit fiyatında yeni dönem! Bakanlığın onayı zorunlu hale... Haberi Görüntüle

EMEKLİLİK ŞARTLARINDA SİGORTA DETAYI

Ülkemizde 4A  (SSK), 4B (Bağ-KUR), 4C (Emekli Sandığı) kapsamında sigorta türleri bulunuyor. Sigorta türlerine bağlı olarak emeklilik şartları değişiyor. Prim günü, sigorta başlangıc tarihi, yaş şartı gibi çeşitli faktörler etkin rol oynamakta.

Erken emeklilikten faydalanmak isteyen vatandaşlar, erken emeklilik hakkının olup olmadığını SGK'nın resmi internet sitesi üzerinden öğrenebiliyor.

Dünya Bankası o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın rekor için gün sayıyor! Dünya Bankası o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın... Haberi Görüntüle

SSK'YA ERKEN EMEKLİLİK Mİ GELİYOR?

SGK'nın yeni açıkladığı emeklilik şartlarından sonra gözler erken emekliliğe çevrildi. SSK'lılar emeklilik için gün sayarken o şartları sağlarsa erkenden emekli olabilecek. Peki bu şartlar neler?

3600 prim şartı ve 15 yıl sigortalılık süresinin tamamlanması gerekiyor. Bu şartlar doğrultusunda 1999 öncesinde sigorta girişi yapılmış kişilerin 58 yaşında emekli olma hakkı bulunuyor. 9 Eylül 1999 ve Nisan 2008 yılları arasında sigortası başlayanlar için ise 5975 gün prim ve 20 yıl sigortalılık şartı bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading