Yandex Metrica

Dünya Bankası o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın rekor için gün sayıyor!

Dünya Bankası o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın rekor için gün sayıyor!

Ortadoğu'da artan gerilimle birlikte ivmesini yukarı çeviren altın fiyatları için Dünya Bankası'da yeni tahmin geldi. Gram altın için rekor tarihi işaret eden Dünya Bankası, kritik raporu açıkladı. Peki altın fiyatları ne kadar olacak, gram altın çeyrek altın yükselişe devam edecek mi?

Ekonomi

06.05.2024, 01:39

26 Nisan 2024 Cuma günü itibarıyla 2.449,42 TL'den işlem gören altın fiyatları kademeli yükselişine devam ediyor. Altın fiyatlarında yaşanan gelişmeler yatırımcılar tarafından sıkça takip edilirken, altın fiyatlarında ilişkin bir çarpıcı yorum da Dünya Bankası'ndan geldi. 

Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman! Bakan Şimşek nerelerde kullanılacağını tek tek açıkladı Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman! Bakan Şimşek nerelerde kullanılacağını tek... Haberi Görüntüle

DÜNYA BANKASI'NDAN ALTIN YORUMU

Yatırımcıları heyecanlandıran Dünya Bankası, altın fiyatlarının alev alacağı o tarihi açıkladı. Dünya Bankası'nın son "Emtia Piyasaları Görünümü" raporuna göre, jeopolitik gerilimlerin artması ve güvenli liman arayışındaki yatırımcıların etkisiyle altın fiyatlarının 2024 yılında rekor seviyelere ulaşması bekleniyor. 

Dünya Bankası'nın bu raporu küresel emita fiyatlarının geçen yıl yaşanan düşüşün ardından dengelendiğini ve özellikle altın fiyatlarının 2024 yılında yeni bir zirveye ulaşabileceğini ifade ediyor. 

Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu karşılık faiz oranı ne? Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu... Haberi Görüntüle

YATIRIMCILAR İÇİN FIRSAST

Gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarından gelen güçlü talep ve jeopolitik belirsizliklerin altın fiyatlarını destekleyeceğini belirten Dünya Bankası, Türkiye'deki yatırımcılar için yatırım fırsatı sağlıyor.

Dünya Bankası'nın raporu iç piyasa altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Altın fiyatlarında keskin düşüşün artık yaşanmayacağının ifade edildiği rapor sonrası iç piyasa özellikle gram altın fiyatlarının yeni rekorları test edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Altın yatırımcıları için bu dönem, portföylerini yeniden değerlendirme ve olası zirve dönemlerinde kar realizasyonu yapma şansı olarak görülebilir.

Yaz sezonu açıldı! Bodrum'da günlük kiralar dudak uçuklattı Yaz sezonu açıldı! Bodrum'da günlük kiralar dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

PANİK ALIM VE SATIMLARDAN UZAK DURUN

İç piyasayı yorumlayan ekonomistlerin altın fiyatları için vardığı ortak kanı ise yatırımcıların aceleden uzak durmaları, yatırımcıların panik alım ve satımlarından uzak durmalarını konusunda peş peşe uyarılar yapan uzmanlar, Dünya Bankası'nın tahminlerini iyice analiz etmeleri gerektiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading