Yandex Metrica

Altın uzmanından büyük tüyo! 900 TL'yken alın diye uyarmıştı: 'Bu tarihe kadar toplayabildiğiniz kadar altın toplayın!'

Altın uzmanından büyük tüyo! 900 TL'yken alın diye uyarmıştı: 'Bu tarihe kadar toplayabildiğiniz kadar altın toplayın!'

24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 4,27 artışla 940 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 4,27 kazançla 6 bin 298 liraya yükseldi. Altın uzmanları fiyatları zirveye çıkmasıyla bu tarihe kadar altın toplayanlar için bazı uyarılar ve piyasada olacaklar hakkında da açıklamalarda bulundular.

Ekonomi

23.01.2024, 19:18

Altında yükseliş devam edecek diyen uzmanlar önümüzdeki günlerde "kâr satışları gelebilir" öngörüsünde bulunsa da elinde altın olanların zaruriyet yoksa altınlarını satmaması gerektiğini ifade ediyor. Altında zirve yapılacak zaman aralığı ise yaz ayları olarak güncellendi. 

23 maddelik yasa teklifi Meclis'te: Fahiş fiyat ve stokçulara göz açtırılmayacak! 23 maddelik yasa teklifi Meclis'te: Fahiş fiyat ve stokçulara göz... Haberi Görüntüle

"GRAM ALTININ FİYATINA YANSIR"

Altındaki haftalık artışlar ile ilgili konuşan piyasa uzmanı İslam Memiş, şu açıklamaları yaptı;

"Bu haftalık süreçteki dalgalanmalar geçici. Önümüzdeki hafta kar satışıyla hafif gerileyen bir altın olacak. Fakat Haziran ayı itibariyle bir boğa piyasası göreceğiz. Dolarda teknik olarak yaşanacak revizyon hareketleri altının gram fiyatına yansır, bu da 'düşüyor satalım' korkusunu gündeme getirmemeli. Birincisi makas aralığı var. Ekranda görüldüğü rakamların üstünde alacağınız amacıyla burdan satarak tekrardan yerine koyarım mantığını unutun. Kolay satarsınız ama makas aralığından ötürü kazanmadan belki de zararına yerine koyabilirsiniz. Kısa vadeli bu süreci değerlendirmek amacıyla konuşuyorum" 

Emekliye 15 bin TL bayram ikramiyesi: Cumhurbaşkanı onay verdi: Hesaplara yatırılacak Emekliye 15 bin TL bayram ikramiyesi: Cumhurbaşkanı onay verdi: Hesaplara... Haberi Görüntüle

"ÇOK BÜYÜK RİZİKOYA GİRMİŞ OLURSUNUZ"

Elindeki altınları satarak kısa vadeli kâr elde etmek isteyen yatırımcıları uyaran İslam Memiş, "Bir aydır kısa vadeli prosedür yapanlara şu uyarım vardı. Kısa vadeli prosedür gerçekleştirmek yok artık. Günlük ya da haftalık bazda prosedür yapıp kar etme pazarsını ortadan kaldırdılar. Tamamen çok büyük bir rizikoya girmiş olursunuz. Makas aralığından ötürü bu pazarda yine prosedür yapamadan zararına risk almış olursunuz. Benim şahsi tercihim günlük ve haftalık prosedürleri bir kıyıya bırakmak. Haziran ve Temmuz aylarını bekleyerek, varlıklarımıza sahip çıkmak gerekiyor" uyarısında bulundu.

İşte piyasada altın fiyatlarında oluşan son rakamlar:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading