Yandex Metrica

Altın madenleri Türkiye'nin geleceğini kurtaracak! Çöpler Altın Madeni ve provokasyonların asıl amacı

Altın madenleri Türkiye'nin geleceğini kurtaracak! Çöpler Altın Madeni ve provokasyonların asıl amacı

21 Haziran 2022 tarihinde Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Madeni'nde yığın liç alanında bulunan boru hattında çatlamaya bağlı sızıntı nedeniyle çevre kazası meydana geldi. Bu kazanın ardından fondaş medya provokasyon ve karalama kampanyasına başladı. Ancak işin iç yüzü çok farklı çıktı.

Ekonomi

02.03.2024, 08:46

21 Haziran 2022 tarihinde, Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen kazada 8 kilo siyanür bulunan 20 tona yakın seyreltilmiş çözelti, maden alanı içindeki yola aktı. Söz konusu kazanın etkisi çok dar bir alanda görüldü. 

Zam gelmeden depoları fulleyin... Petrol fiyatları fırladı: Motorine dev zam yolda! Zam gelmeden depoları fulleyin... Petrol fiyatları fırladı: Motorine dev zam... Haberi Görüntüle

KAZADAN ETKİLENEN BÖLGEYE HIZLA MÜDAHALE EDİLDİ

Kazanın ardından güvenlik ve kontrol sistemleri doğrudan devreye girdi ve ekipler kazadan etkilenen bölgeye müdahale etti. Seyreltilmiş çözelti temizlendi.

Madeni işletme yetkisine sahip olan Anagold, kazanın ardından Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bilgilendirme yaptı.

Bakanlık, vakit kaybetmeden bölgeye intikal etti ve 26 adet toprak numunesi ile 1 adet su ölçümü numunesi aldı. Tahlil sonuçlarının alınmasına kadar Bakanlık, tedbir gereği madenin faaliyetini geçici süreyle durdurdu.

Ekonomide dengeli büyüme meyvesini verdi: Küresel ihracatta tarihi zirve! Ekonomide dengeli büyüme meyvesini verdi: Küresel ihracatta tarihi zirve! Haberi Görüntüle

MADENDE ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYGULANIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın devreye girmesi ile birlikte madendeki kontrol sistemleri daha hassas hale getirildi. Bunun neticesinde maden uluslararası standartlara uygun sayılı madenler arasındaki yerini güçlendirdi.

Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal oldu Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal... Haberi Görüntüle

FIRAT NEHRİ KAZADAN ETKİLENDİ Mİ?

Maden kazasının ardından fonlanan medya kuruluşları, provokasyon girişimine başladı ve sızan çözeltinin Fırat Nehri'nin rengini değiştirdiğini iddia etti. Bu kuruluşlar tarafından kırmızı renkte akan nehir fotoğrafları servis edildi.

Sosyal medyada ve gazetelerde servis edilen fotoğrafların atık su havuzuna akan suyun görüntüleri olduğu, suyun kırmızı renginin de tehlikesiz olduğu bilinen demir oksitten kaynaklandığı tespit edildi.

dogrulukpayi.com, dogrula.org, teyit.org ve malumatfurus.org gibi doğrulama servisleri de söz konusu iddiaların yalan olduğunu ortaya koydu.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak mı? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak... Haberi Görüntüle

ÇÖPLER ALTIN MADENİ GERÇEKLERİ

Çöpler Madeni, kullanılan teknoloji ve teknik açısından dünyanın sayılı madenleri arasında kabul ediliyor. 

Maden, açıldığı günden bu yana AB ülkeleri, ABD ve Kanada’da uygulanan OSHA, MSHA ve ICMM gibi uluslararası standartlara uyumlu faaliyet gösteriyor

23 milyon saat iş kazası olmadan çalışan Çöpler Madeni, bu konuda dünyada sayılı işletmelerden biri olarak biliniyor.

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

TÜRK EKONOMİSİNE 1 MİLYAR 750 MİLYON DOLAR KATKI SAĞLADI

Çöpler Altın Madeni'ni işleten Anagold, faaliyet yürüttüğü bölgede en büyük iş verenlerden biri ve bu güne kadar Türk ekonomisine 1 milyar 750 milyon dolar katkı sağladı.

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

ALTIN MADENCİLİĞİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Milli enerji ve maden stratejisi kapsamında, altın madenciliği Türk ekonomisinde önemli bir yere sahip. Öte yandan, maden sektörü tüm sektörlere ham madde kaynağı olması nedeniyle ekonomiye ve ihracata dolaylı yoldan yaklaşık 50 milyar dolar katkı sağlıyor.

Yerli ve milli bir sektörlerden biri olan madencilik, bu yapısı sayesinde ürün tedarikinde dışa bağımlı olmadığı için ithal herhangi bir girdiye ihtiyaç duymuyor.

Elektrikli araç, rüzgar türbinleri, güneş enerjisi panelleri gibi yatırımlarda madene ihtiyaç giderek artıyor. Bu açıdan madenler, yeşil dönüşümün de önemli bir parçasını oluşturuyor.

Madenciliğin ne kadar stratejik bir sektör olduğunu Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de şu tweetiyle ifade etmişti:

"Hammadde geleceğimize güç verecek. Ancak şimdi birkaç ülke tedarik ve işlemeyi kontrol ediyor. Aynı eski bağımlılıklara düşmemeliyiz. Bu yüzden bir Kritik Hammadde Yasası sunacağım. Çıkarma, arıtma, işleme ve geri dönüşüm üzerine stratejik projeler olacak."

Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye girebilirsiniz: Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye... Haberi Görüntüle

42 TONLÜK ÜRETİM REKORU

Türkiye, son dönemde attığı adımlarla AB ülkeleri arasında en fazla altın üretimi gerçekleştiren ülkelerden biri oldu. Öyle ki, Türkiye’de altın üretimi 2000 yılında 0
ton iken, 2020 yılın üretim rekoru kırıldı ve bu rakam 42 tona yükseldi.

2021 yılında 39,5 ton (1,2 milyon ons) altın üretildi.

Türkiye 2000-2021 yılları arasında 421 ton altın üretimi gerçekleştirerek dünya altın üretiminden aldığı payı yüzde 2'ye yükseltti.

Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek! Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek! Haberi Görüntüle

ALTIN MADENCİLİĞİNDE SİYANÜR KULLANIMI

Altın madenciliğinde en çok yanlış anlaşılan konuların başında siyanür kullanımı geliyor.

Siyanür, altın cevheri çıkarıldıktan sonra prosese girene kadar kullanılmıyor. Dünyada madenlerin büyük çoğunluğunda siyanür, altını cevherden ayrıştırmakta kullanılıyor. Altın üretiminde kullanılan siyanür miktarı dünya toplam siyanür üretiminin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor. İsveç, Finlandiya, İngiltere, İskoçya ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerde büyük siyanür üretim tesisleri bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading