Yandex Metrica

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak mı?

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak mı?

TCMB, nisan ayı faiz kararını 25 Nisan saat 14:00'da açıklayacak. Faiz kararının açıklanmasına kısa bir süre kalmışken ABD büyüme verilerinin faiz kararında etkili olup olmayacağı merak ediliyor. Piyasanın beklentisi ise faizin sabit tutulması. İşte detaylar...  

Ekonomi

03.05.2024, 18:56

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), saat 14:00'da nisan ayı faiz kararını açıklayacak. Piyasanın beklentisi ise, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutması.

Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haberi Görüntüle

ABD BÜYÜME VERİLERİ ETKİ EDECEK Mİ?

FED'in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağı merak konusu olurken, ABD bugün ilk çeyrek Gayri Safi Yurt içi Hasıla (GSYH) verilerini açıklayacak. Bu verilerin ise FED'in gelecek dönemde alacağı faiz kararıyla ilgili ipucu vereceğinden dolayı piyasayı olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Uzmanlar, bugün Microsoft ve Airbus'ın bilançolarının açıklanmasını bekliyor. Bu bilançolar ile birlikte ülkede açıklanacak olan büyüme verilerini yatırımcılar sıkı takip ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading