Yandex Metrica

Araç sahipleri dikkat! 1 Mayıs'ta yüzde 30 zam geliyor: O detay can yakabilir

Araç sahipleri dikkat! 1 Mayıs'ta yüzde 30 zam geliyor: O detay can yakabilir

Milyonlarca araç sahibine kötü haber geldi. Trafik sigortasında yeni düzenleme Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklandı. Söz konusu düzenleme 1 Mayıs 2024 itibariyle yürürlüğe girecek.

Ekonomi

02.05.2024, 05:41

Zorunlu trafik sigortasında yeni düzenleme Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından resmen açıklandı. 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle uygulamaya girecek olan düzenleme hem güldürecek hem de üzecek. Peki, 2024 trafik sigortası ne kadar? Yeni trafik düzenlemesi neleri kapsıyor?

Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 2024 yılı itibarıyla trafik sigortası ücretlerine zam yaptı. SDDK’nın yüzde 30 oranında gerçekleştirdiği zamla birlikte poliçe yaptırma oranındaki düşüş ise dikkatleri çekti. 

Standard and Poor's (S&P) Türkiye kararı saat kaçta açıklanır? 3 Mayıs 2024 S&P kredi kararı borsa kapanmadan açıklanır mı? Standard and Poor's (S&P) Türkiye kararı saat kaçta açıklanır? 3... Haberi Görüntüle

TRAFİK SİGORTASINA YÜZDE 30 ZAM

Milyonlarca araç sahibinin ücretlere tepkisi, poliçelerin azalmasına neden olurken, yeni bir düzenleme yapıldı. eni düzenlemenin ise 1 Mayıs 2024 itibariyle yürürlüğe gireceği öğrenildi.

Son dakika bilgisi geldi! Motorine rekor indirim yolda: Dizel araç sahiplerine müjdeli haber Son dakika bilgisi geldi! Motorine rekor indirim yolda: Dizel araç... Haberi Görüntüle

1 MAYIS'TA YÜRÜRLÜKTE

Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 1 Mayıs itibarıyla, “Hasar maliyet endeksine” göre ücretleri güncelleme kararı aldı. Trafik sigortalarının belirlenmesinde aracın onarım ve parça fiyatlarındaki artış asgari ücret zammı ile enflasyon artışı baz alınarak yapılacak. Bu düzenleme ile birlikte her ay yüzde 5 ila 10 arasında artış olan trafik poliçelerinin 1 Mayıs’tan sonra yüzde 2 ila 3 seviyelerine kadar inmesi öngörülüyor.

Altın fiyatı dip noktasında: 1 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Altın fiyatı dip noktasında: 1 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Haberi Görüntüle

2024 TRAFİK SİGORTASI NELERİ KAPSIYOR?

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan sigorta sektörü temsilcilerinden Selin Gelir, "Enflasyon ve asgari ücretin belirlenmesi maliyet endeksine etki ediyor. Temmuz ayında asgari ücrete ikini bir zam gelmezse trafik poliçeleri de çok fazla artmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Fiyatlar araç artışları, onarım ve parça maliyetleri ile asgari ücretin yükselmesine bağlı belirlenecek." diyerek sözlerine devam eden Gelir, "Bunların karşılaştırılmasıyla fiyat endeksi belirlenir. Sigorta şirketleri az bir yükseltme yaparken sürücüler fiyatlara itiraz etmeyecektir” dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading