Yandex Metrica

3 bin TL bayram ikramiyesini kimler alacak? Milyonları ilgilendiren ödemede kritik detay! Sadece emekliler değil onlar da yararlanabilecek!

3 bin TL bayram ikramiyesini kimler alacak? Milyonları ilgilendiren ödemede kritik detay! Sadece emekliler değil onlar da yararlanabilecek!

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Emeklilere bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihlerinde verilecek. Bayram ikramiyelerinde 31 Mart tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren EYT'liler de faydalanacak. 

Ekonomi

02.04.2024, 11:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkarılan emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını ifade etmişti. Peki emekli ikramiyesinden kimler yararlanacak? Dul ve yetim aylığı alanlara bayram ikramiyesi var mı? İş kazası geçirenler de yararlanabiliyor mu?

Emekliler dikkat! En düşük emekli maaşına en yüksek promosyon o bankada! Emekliler dikkat! En düşük emekli maaşına en yüksek promosyon o... Haberi Görüntüle

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN EYT'LİLERDE FAYDALANACAK 

Zamlı bayram ikramiyesinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar faydalanacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında veren EYT'liler de Kurban Bayramı'nda zamlı ikramiyeden yararlanacaklar. Emekli veya hak sahiplerinin nisan ayı içinde fakat bayram öncesi vefatı durumunda, bayram ikramiyesini hak sahipleri alabilecek.

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

İKRAMİYE UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLADI?

2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere (Ramazan ve Kurban Bayramları) olmak üzere ödeniyor. 2018'de 1.000 TL olarak saptanan bayram ikramiyesi 2021'de 1.100 TL, 2023'te 2.000 TL olmuştu. Bu yıl ise emekli ikramiyesi 3.000 TL'ye çıkarılmıştı.

4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları neler? 4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları... Haberi Görüntüle

DUL VE YETİM AYLIĞI ALAN BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR Mİ? 

Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeniyor. Örneğin, ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1.500 lira; yüzde 25'i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödenecek. Herhangi bir işte çalışmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlar eşinin aylığının yüzde 75'ini almakta olduklarından, 2.000 lira ikramiye verilecek.

Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete geçildi Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete... Haberi Görüntüle

3 BİN TL BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK? 

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabiliyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son durum! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son... Haberi Görüntüle

BİRDEN FAZLA AYLIK ALANLARA İKRAMİYE VERİLECEK Mİ? 

SGK'dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye veriliyor. Bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa sadece kendi emekliliğinden dolayı 3.000 lira ikramiye alacak.Bir kadın hem dul aylığı, hem de yetim aylığı alıyorsa en yüksek aylık aldığı dosyadaki oran üzerinden tek ikramiye alabilecek. Emekli aylığı ile birlikte sürekli iş göremezlik geliri alanlar ise sadece emekliliğinden dolayı 3.000 lira ikramiye alacaklar.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading