Yandex Metrica

Yunanistan ikinci el jetlere 2.3 milyar euro ödedi

Yunanistan ikinci el jetlere 2.3 milyar euro ödedi

Türkiye ile savunma teknolojileri alanında rakip bile olamayacağını bilen Yunanistan son çare olarak gördüğü Fransa'nın askeri jetleri Rafalelerin ilk postasını teslim aldı.

Dünya

23.01.2024, 17:41

Türkiye'nin savunma teknolojileri ve bölgedeki hakimiyeti karşısında geri kalmışlık kaygısıyla arayışa giren Yunanistan'ın, Fransız teknoloji şirketi Dassault Havacılık'tan sipariş ettiği askeri jet Rafalelerin ilk teslimatı gerçekleştirildi.

Yunanistan, Ocak 2021'de Fransa ile 2.3 milyar euroluk (3 milyon dolar) bir anlaşma imzalayarak 18 adet Rafale savaş uçağı siparişi vermişti. Euronews'un haberine göre, İmzalanan anlaşma kapsamında Dassault Havacılık'ın Yunanistan'a ilk etapta kullanılmış bir Rafale jeti teslim ettiği, kalan 11'i kullanılmış ve 6'sı yeni savaş uçağının ise 2023'e kadar hazır olacağı açıklandı.

Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar dolarlık askeri yardım Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar... Haberi Görüntüle

FRANSA'NIN İKİNCİ ELLERİNİ SATMAK ELBETTE KOLAY OLMAZDI

Dassault Havacılık yöneticisi Eric Trappier, üçte birlik ömürleri dolan uçaklara işaret ederken, Fransa ile Yunanistan'ın arasındaki stratejik ortaklığa dikkati çekerek, "Atina hükümetinin bu seçimi Amerikan yapımı uçaklara alternatif olduğunu gösteriyor. Ürettiğimiz uçakları Avrupa pazarında satmak hiç de kolay değil" dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panayotopoulos, ise Rafale uçağının teslimi sonrası yaptığı konuşmasında Atina hükümetinin bu jetleri satın alma nedeninin Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşanan istikrar sorunu olduğunu dile getirdi.

Gazze'nin ahı tuttu! Irkçı Bakan Itamar Ben-Gvir trafik kazası geçirdi Gazze'nin ahı tuttu! Irkçı Bakan Itamar Ben-Gvir trafik kazası geçirdi Haberi Görüntüle

MARAŞ KORKUSU SARDI

Panayotopoulos, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan ve kapalı olan Maraş şehrinin açılacağı yönündeki açıklamalarını "Türkiye'nin uluslararası hukuk kurallarına riayet etmesi gerekli" sözleriyle eleştirerek, duyduğu endişeyi yansıttı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı da, Yunanistan'la aynı endişeyi paylaşarak, haddini aşmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kapalı Maraş konusunda yaptığı konuşmayı "provokasyon" olarak nitelendirmişti.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading