Yandex Metrica

Yunanistan'da "Mu" varyantı görüldü

Yunanistan'da "Mu" varyantı görüldü

Yunanistan'da da koronavirüste ilk kez Kolombiya'da görülen Mu varyantı tespit edildi. Vakalardan 2'si başkent Atina'daki Eleftheros Venizelos Havalimanı'nda, diğer 4 vaka ise Argolida, Attiki ve Ahaia'da görüldü.

Dünya

23.01.2024, 17:55

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Dairesi (EODY) tarafından açıklanan verilere göre, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) aşılara karşı daha dirençli mutasyonlar geçirdiğini fakat bu konuda daha fazla araştırmaya sahip olunması gerektiğinin bildirdiği Mu varyantı, Yunanistan'da 6 kişide görüldü.

Vakalardan 2'si başkent Atina'daki Eleftheros Venizelos Havalimanı girişinde yapılan testlerle görülürken diğer 4 vaka ise Argolida, Attiki ve Ahaia'da kaydedildi.

Delta varyantı ise Yunanistan'da hakim koronavirüs varyantı olmaya devam ediyor.

Esir aileleri Netanyahu'yu ve hükümetini sıkıştırıyor: 'Acil görüşme talep edildi' Esir aileleri Netanyahu'yu ve hükümetini sıkıştırıyor: 'Acil görüşme talep edildi' Haberi Görüntüle

ENTÜBE HASTALARIN YÜZDE 91,7'Sİ AŞISIZ

Aşı ve aşı zorunluluğu tartışmalarının süregeldiği ülkede, EODY verilerine göre hastanelerde tedavisi devam eden 332 entübe hastanın yüzde 91,71'i hiç aşı olmamış veya aşılarını tamamlamamış kişilerden oluşuyor.

Salgının başından bu yana Yunanistan'da koronavirüs sebebiyle vefat edenlerin sayısı 13 bin 777 iken günlük vaka sayıları 3 bin civarında seyrediyor.

Komşuda 'yabancı ajan' yasası kaosu: Halk sokaklara indi gerilim büyüyor... Komşuda 'yabancı ajan' yasası kaosu: Halk sokaklara indi gerilim büyüyor... Haberi Görüntüle

DSÖ "MU" VARYANTI HAKKINDA UYARMIŞTI

DSÖ, "Mu Varyantı"nın küresel yaygınlığının şu anda yüzde 0,1 seviyelerinde olmasına rağmen, Kolombiya’da vakaların yüzde 39'unu ve Ekvador’daki vakalarını yüzde 13'ünü oluşturduğunu bildirdi. Buna bağlı olarak da yaygınlığın sürekli artış gösterdiğinin altı çizildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading