Yandex Metrica

Yunan zulmü yine sahnede! Göçmenleri dövüp işkence ettiler

Yunan zulmü yine sahnede! Göçmenleri dövüp işkence ettiler

Edirne'den yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçen Fas uyruklu bir grup göçmen, Yunan sınır güvenlik güçlerine yakalandı. Yunan güvenlik güçlerinin darp ettiği Faslı göçmen, ''Dövdüler, işkence ettiler, paralarımızı ve cep telefonlarımızı aldılar'' diyerek Yunan zulmünü anlattı.

Dünya

23.01.2024, 20:05

Tek amaçları daha iyi yaşam için Avrupa ülkelerine gitmek olan göçmenleri ölüme iten Yunanistan'ın zulmü yine sahnede. Yunan güvenlik güçleri, göçmenlerin paralarını ve cep telefonlarını alıp işkence ettikten sonra Türkiye'ye geri yollandı.

Edirne'den yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen Fas uyruklu bir grup göçmen, Yunan sınır güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Yunan güvenlik güçleri, göçmenleri üzerlerindeki para, değerli eşya ve kıyafetlerini alıp dövdü. Güvenlik güçleri daha sonra Meriç Nehri üzerinden göçmenleri zorla Türkiye'ye geri itti. İşkenceye maruz kalan göçmenlere Türk askerleri sahip çıktı. Edirne Sultan 1'inci Murat Hastanesi'nde tedavi edilen göçmenler, İl Göç İdaresi'ne götürüldü. 

AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar açlıktan ölüyor' AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar... Haberi Görüntüle

'BİZİ DÖVÜP İŞKENCE ETTİLER'

Yunan zulmüne maruz kalan Omar Halımı "Yunanistan'a geçtik orada Yunan askerleri ve polisleri bizi yakaladık, insan gibi bir muamele görmedik. Bizi dövdüler, telefonlarımızı ve paralarımızı aldılar. İşkence ettiler. Bunları neden yaptıklarını bilmiyorum sadece hedefimiz Avrupa'ya gitmekti. Yunanistan'da bir şey yapmayacaktık zaten, sadece orayı güzergah olarak kullanmak istedik. Annem, babam, kardeşlerim hepsi Fas'ta. Daha iyi ve yeni hayat yaşamak, daha iyi şartlarda yaşamak için Avrupa girmek istedim" dedi.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE BİZE SAHİP ÇIKTI'

Türkiye'de askerlerin kendilerini iyi davrandığını belirten Faslı göçmen Halımı, "Yunanistan topraklarını girdikten sonra Yunanistan asker ve polisleri bizi yakaladı. Hiç sebepsiz yere bize kötü davrandılar, döverek darbettiler. Neden yaptıkları hakkında hiçbir fikrim yok biz onlara hiçbir şey yapmadık. Dövdükten sonra bizi Türkiye'ye geri attılar. Türkiye'de bizi insan gibi karşıladılar. İnsan gibi davranıp bizi hastaneye götürüp tedavi ettirdiler. Kıyafetlerimizi verdiler. Yunan polisleri tarafından dövüldüm yaklaşık 8 kişilik bir grup beni dövdü. Polis ve askeri araçlar vardı. Tahta sopalar ile beni dövdüler. Merhametsizce beni darbettiler. Türkiye bize sahip çıktı, Türkiye'ye minnettarım" ifadelerini kullandı.

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE TARAFI BİZE ÇOK İYİ DAVRANDI'

Türkiye'de kendilerine iyi davranıldığını belirten Mehdi Abboub isimli başka bir göçmen Mehdi Abboubı ise "Bize çok kötü şekilde zulmettiler, kötü davrandılar. Üzerimizden kıyafetlerimize ve paramızı aldılar. Türkiye tarafına geri ittiklerinde Türkiye tarafı bize çok iyi davrandı. Bizi kabul ederek hastaneye götürdüler, tedavi ettirip yemek kıyafet verdiler. İhtiyaçlarımız giderildi, Allah onlardan razı olsun" şeklinde konuştu. 

ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz Haberi Görüntüle

'ŞU AN AYAĞIMI BİLE KALDIRAMIYORUM'

Yunanistan güvenlik güçlerinin kendilerini çok sert döverek işkence ettiğini dile getiren Abedelkarımı Roumane de "Yunanistan'a geçtikten sonra bizi yakaladılar ve çok sert bir şekilde bizi dövdüler. Şu an ayağımı bile kaldıramıyorum. Çok kötü bir muameleye maruz kaldık. İnsanlık dışı sanki hayvanmışız gibi bize muamele ettiler. Bizi nehir üzerinden geri ittiler, Türkiye tarafında Türk askerleri tarafından karşılandık ve hastaneye götürüp tedavi ettirdiler. Türk askerlerine ve polislerine çok teşekkür ediyoruz. Bize çok iyi davrandılar aşırı derecede iyilik gördük" dedi. 




Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading