Yandex Metrica

Yunan kazıklandı! ABD'den komşuya F-35 şoku: 5. nesil değil türünün en eski örneği

Yunan kazıklandı! ABD'den komşuya F-35 şoku: 5. nesil değil türünün en eski örneği

Türk savunma sanayii Yunan medyasında geniş yankı uyandırmaya devam ederken komşudan ABD itirafı geldi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Yunan Hava Kuvvetleri ve Türkiye'nin Mavi Vatan politikalarına ilişin değerlendirmelerde bulundu. Dendias ayrıca ABD'den satın aldıkları F-35'lere ilişkin adeta bir itirafta bulundu.

Dünya

24.04.2024, 12:56

Türk savunma sanayii ve Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki hamleleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, F-35 uçakları, F-16'lar ve Türkiye'nin Mavi Vatan politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin yanındalar: Şimdiden iş teklifleri iptal edildi! IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin... Haberi Görüntüle

"TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin son aylarda Yunanistan'a karşı söylemlerinin sertleştiğini ve Ankara'nın birçok konuda geri adım atmadığınI belirterek, Yunan Hava Kuvvetleri ile ilgili, "Dürüst olmak istiyorum, geciktik ama telafi etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya bu kararı bekliyor... Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya... Haberi Görüntüle

"TEK TİP UÇAKLARIMIZ VAR"

"En geç 2027 yılına kadar F-16 Viper uçaklarından oluşan bir filo oluşturmalıydık ancak bunu kaçırdık." diyerek sözlerine devam eden Dendias, "Tek tip uçaklarımız var F-4, Mirage-2000-5 ve Rafale'miz var. Bu şekilde olmamalıydı" şeklinde konuştu.

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

"F-35 ALDIK DA HANGİ F-35'LER?"

Yunan envanterinde F-4 uçaklarının çok olduğunu ve bu uçakların oldukça eski olduğunu belirten Dendias, "Ya emekli edeceğiz, ya da satacağız, tabii satabilirsek. Blok 30 F-16'ları da satmak istiyoruz. Elbette F-35'leri aldık ama bunlar hem elimize ulaşmadı. Elbette F-35 savaş uçaklarını aldık ama hangi F-35'ler? bizim aldıklarımızın hepsi dördüncü nesilden kalma. Bu uçaklar henüz emekleme aşamasında yani beş değil dördüncü nesil, türünün en eski örneği. Elbette iyi bir savaş uçağı, bu uçakların gelişmesini beklemeliyiz ülke olarak bunlara ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

yunanistan hava kuvvetleri f-35.jpg

yunanistan hava kuvvetleri f-35.jpg

LGBT terörüne  itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! LGBT terörüne itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN'IN ÜZERİNDE DURDUĞU EN KİLİT KONU"

"Türkiye sahada bize karşı hiçbir şey yapmıyor, adım atmıyor. Çok sert ve geri adım atmayan bir duruşları var. Mavi Vatan konusunda çok netler." diyerek sözlerine devam eden Dendias "Yıllar önce yurtdışındaki bir Türk diplomat arkadaşımı arayıp bunu sorduğumda "Bunlar ciddi işler değil, dinleme onları dedi" Ancak geldiğimiz noktada Mavi Vatan Erdoğan'ın üzerinde durduğu en kilit konuya evrildi" dedi.

Habere Tepki Ver

12

1

0

0

0

2

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading