Yandex Metrica

Yunan çark etti! Batı'ya güvenirsek Ukrayna'nın durumuna düşeriz

Yunan çark etti! Batı'ya güvenirsek Ukrayna'nın durumuna düşeriz

Yunan vekil, "Batı'ya güvenirsek Ukrayna'nın durumuna düşeriz" diyerek itirafta bulundu. Türkiye-Yunanistan gerilim sonrası iki ülkeden de açıklamalar geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a resti sonrası Yunan tarafından diyalog çağrılar gelmeye başladı. Aşırı sağcı Yunan Milletvekili Kyriakos Iosif Velopoulos ise çok konuşulacak bir itirafta bulunarak Yunanistan'ın Batılı müttefiklerine güvenmemesi gerektiğini aksi takdirde Ukrayna'nın durumuna düşebileceğini ifade etti. 

Dünya

29.01.2024, 22:25

Yunan vekil, "Batı'ya güvenirsek Ukrayna'nın durumuna düşeriz" diyerek itirafta bulundu. Türkiye-Yunanistan gerilim sonrası iki ülkeden de açıklamalar geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a resti sonrası Yunan tarafından diyalog çağrılar gelmeye başladı. Aşırı sağcı Yunan Milletvekili Kyriakos Iosif Velopoulos ise çok konuşulacak bir itirafta bulunarak Yunanistan'ın Batılı müttefiklerine güvenmemesi gerektiğini aksi takdirde Ukrayna'nın durumuna düşebileceğini ifade etti.

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

"BATI UKRAYNA'YA İHANET ETTİ"

Yunan adalarının Türkiye tarafından tehdit altında olduğunu iddia eden Velopoulos,  "Bu yüzden adaları silahlandırdık. Peki o zaman neden adalardan silah alıp Ukrayna'ya gönderiyoruz? Eğer fark ettiyseniz Batı Ukrayna'ya ihanet ediyor. Avrupa'nın önde gelen 3 lideri Ukrayna'nın parçalanması gerektiğine ikna etmek için Zelenskiy ile konuşuyor. Türkiye ile birşey olursa biz de aynısını mı yapacağız? Müttefiklerimiz bizi Yunanistan'ın da parçalanması gerektiğine ikna mı edecekler?" dedi. 

Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Haberi Görüntüle

YUNAN BAKANLARIN SMZLERİ TÜRKİYE TARAFINDAN SİLAY OLARAK KULLANILIYOR

Velopoulos, Kıbrıs meselesine ise, "Kıbrıs Yunanistan ve Helenizm için yabancı bir devlet olabilir ancak Türkler için üçüncü (yabancı) bir devlet değildir. Yunan bakan ayrıca sondajlar konusunda Ege'yi Meksika Körfezine çevirmek istemiyoruz dedi. Yunanistan'ın doğal kaynakları var. Tüm uluslararası forum bunu kabul ediyor. Kırmızı çizgimiz 6 deniz mili gibi şeyler de Yunan bakanın diğer açıklamaları. Bu açıklamalar kaydediliyor ve Türkleri bunları bize karşı her zaman kullanabilir. Başka bir bakan dedi ki; 'Amacımız Türkiye'ye yaptırım uygulamak değil, Türkiye hakkında konuşmak için iyi bir zaman değil.' Bunlar uluslararası sahnede kayda geçirilen trajik hatalardır. Yunan bakanların bu sözleri Türkiye tarafından silah olarak kullanılıyor." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading