Yandex Metrica

Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun!

13 yıl aradan sonra Irak'ı ziyaret eden ve bir dizi anlaşma imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı'da infial yarattı. Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonundan endişe duyan Pentagan, "Irak hükümeti güçlerimizi korumak için gerekli tedbirleri almalı." açıklamasında bulundu.

Dünya

01.05.2024, 05:42

Güvenlik, enerji, ekonomi alanlarında 26 anlaşmanın altına imza atan Türkiye ve Irak, Batı'nın uykusunu kaçırdı.

Bitmeyen katliam! İsrail'den Han Yunus'a hava saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Bitmeyen katliam! İsrail'den Han Yunus'a hava saldırısı: Çok sayıda ölü... Haberi Görüntüle

PKK İLE ORTAK MÜCADELE

ABD'nin Ortadoğu'daki oyuncağı olan PKK'nın varlığına son vermeyi hedefleyen iki ülke terörle mücadelede iş birliği anlaşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde güvenlik ve terörle mücadelede iş birliğinin en önemli konulardan olduğunu söyledi.

Irak'ta açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Irak topraklarından Türkiye’yi hedef alan terör örgütü PKK’ya ve uzantılarına karşı atabileceğimiz müşterek adımları istişare ettik. PKK'nın Irak'ta yasaklı örgüt ilan edilmesini memnuniyetle karşıladık. 

Resmen terör örgütü ilan edilerek, Irak topraklarındaki varlığının en kısa zamanda sonlanacağına olan güçlü inancımı bu vesileyle mevkidaşlarımla paylaştım. Bu, komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun da gereğidir. Irak hükümetinin atacağı adımlarda tüm desteği sağlamaya hazırız. FETÖ'yle ortak mücadele de gündem başlıklarımızdan biriydi." dedi.

Joe Biden'ın yerine kim aday olacak? İşte daha şimdiden öne çıkan 5 isim Joe Biden'ın yerine kim aday olacak? İşte daha şimdiden öne... Haberi Görüntüle

PENTAGON'DAN GÖZDAĞI

Bu açıklamalar sonrası tedirgin olan Pentagon, Türkiye'nin olası geniş çaplı operasyonuna karşı Irak yönetimine gözdağı verdi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Irak hükümeti güçlerimizi korumak için gerekli tedbirleri almalı." ifadeleri kullanıldı.

Mavi Hat'ta gerginlik artıyor! BMGK'da çarpıcı uyarı: 'Bölge için felaket olur' Mavi Hat'ta gerginlik artıyor! BMGK'da çarpıcı uyarı: 'Bölge için felaket... Haberi Görüntüle

AYLAR SONRA İLK KEZ IRAK'TA...

Öte yandan ABD askerleri bölgede varlığını hissettirmek adına aylar sonra ilk kez Irak'ta insansız hava aracı saldırısını engelledi.

Pentagon Salı günü yaptığı açıklamada, ABD birliklerinin Pazartesi günü Irak'taki bir üssün dışında iki İHA'yı düşürdüğünü doğruladı; bu, Amerikan kuvvetlerinin Şubat ayından bu yana bölgedeki İran destekli vekil güçler tarafından ilk kez hedef alındığını bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

1

2

0

0

0

3

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading