Yandex Metrica

YPG/PKK ortağı ABD'li generalden Suriye uyarısı: Türkleri engellemeliyiz

YPG/PKK ortağı ABD'li generalden Suriye uyarısı: Türkleri engellemeliyiz

Orta Doğu'da görevli ABD'li general Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası kara harekatını engellemek için yapılacak her şeyin önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin olası bir harekatında YPG/PKK ortaklarının Suriye'deki kontrolünün azalacağına dikkat çeken Kurilla, bu konuda endişeli olduklarını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 20:12

ABD, Türkiye'nin Suriye harekatını engellemeye yönelik hamlelerine devam ediyor. Orta Doğu'da görevli ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Michael Kurilla, "Türklerin saldırısını önlemek için yapabileceğimiz her şey önemli olacak." dedi. 

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Michael Kurilla

Soykırımcı İsrail'den dünyaya İran çağrısı: 'Devrim Muhafızları terör örgütü olarak tanınmalı' Soykırımcı İsrail'den dünyaya İran çağrısı: 'Devrim Muhafızları terör örgütü olarak... Haberi Görüntüle

'YPG/PKK ORTAKLARIMIZ DAEŞ HAPİSHANELERİNİN KONTROLÜNÜ KAYBEDEBİLİR'

El Arabiya'nınn haberine göre Kurilla Kara harekatının bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağını söyledi ve şu şekilde konuştu:

Bu konuda çok ama çok endişeliyim çünkü bu, bölgeyi istikrarsızlaştırabilir ve SDG (YPG/PKK) ortaklarımızın DAEŞ hapishanelerinin kontrolünü kaybetmesine sebep olabilir. Suriye'nin kuzeyinde 28 hapishane var.

İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu Haberi Görüntüle

'4 BİN DAEŞ'Lİ HAPİSTEN KAÇACAK'

Kurilla telefonda gazetecilere verdiği demeçte "Bu (hapishanelerden) çekilmelerine ve onları riske atmalarına neden olabilir."dedi ve Ocak ayında 4 bin DAEŞ tutuklusunun firar edeceğine işaret etti. 

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

'TÜRK HAREKATINI ENGELLEMEK İÇİN YAPABİLECEĞİMİZ HER ŞEY ÖNEMLİ'

"Türk işgalinin" Al-Hol kampının güvenliğini riske atacağını söyleyen Kurilla, kampın DAEŞ sempatizanları ve aileleriyle dolu olduğunu ve kampla  bin civarında kişi oldığınu belittti

Kurilla, Suriye'ye yönelik kara harekatını önlemek üzere "Türklerin saldırısını önlemek için yapabileceğimiz her şey önemli olacak." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading