Yandex Metrica

Yine Wuhan yine salgın riski! Bu kez kolera

Yine Wuhan yine salgın riski! Bu kez kolera

Koronavirüsün ortaya çıktığı Wuhan şehri yeni bir salgınla karşı karşıya. Kentte pazartesi günü bir kolera vakası tespit edilirken hastalığın salgına dönüşmemesi kriz masası kuruldu.

Dünya

23.01.2024, 19:31

Dünyayı yaklaşık 3 yıldır kasıp kavuran koronavirüs salgınıın çıkışnoktası olan Çin'in Wuhan kenti bu kez kolera salgını riskiyle karşı karşıya. Bu seferki riskin adı ise kolera!

Hizbullah, İsrail'i kalbinden vurdu: Tarihi misilleme! Hizbullah, İsrail'i kalbinden vurdu: Tarihi misilleme! Haberi Görüntüle

ŞİMDİLİK KONTROL ALTINDA

Wuhan Üniversitesi, cumartesi akşamı düşük ateş eşliğinde kusma ve ishal şikayetiyle gelen hastada kolera virüsü tespit etti. Wuhanlı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, üniversite aynı gün hastayı bildirdi. Hastalık Kontrol Merkezi tarafından yapılan serolojik testler de vakanın kolera olduğunu doğruladı. Hastane daha sonradan yaptığı duyuruda, "Etkili teşhis ve tedaviden sonra hastanın durumu kontrol altına alındı ve semptomlar ortadan kalktı" dedi.

Yapılan Duyuruda, temas takibi, numune toplama ve bazı mekanların dezenfeksiyon için kapatılması da dahil olmak üzere, hastalığın yayılmasını önlemek için tüm önlemlerin derhal alındığı vurgulandı. Yetkililer konuyla ilgili olarak "Şu ana kadar yeni vaka bulunamadı" dedi fakat üniversiteye, herhangi bir bulaşıcı hastalığa karşı dikkatli olmaları ve kampüs hijyen standartlarını iyileştirme talimatı verildi.

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

PİS YEMEK VE SUDAN BULAŞIYOR

Sağlık Bakanlığı da "Halkın kişisel hijyene özen göstermesi, şahsi sağlık takibine dikkat etmesi ve söylentilere inanmaması veya yaymaması rica olunur" çağrısında bulundu. Wuhan Üniversitesi'nde tespit edilen vaka, Mart ayındaki vakadan sonra bu yıl teyit edilen ikinci vaka oldu. 2021 yılında ise 5 hastada kolera testi pozitif çıktı ancak ölüm bildirilmedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına göre kolera, "Son derece öldürücü bir hastalık" ve pis yiyecek veya su yoluyla yayılıyor. DSÖ'ye göre, Kolera sadece 2020'de 24 ülkede 857 kişinin ölümüne yol açtı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading