Yandex Metrica

Ve Herson yeniden Ukrayna'nın! Askerler kente girmeye başladı, meydanda kutlama var

Kırım'ın kapısı durumundaki Herson, 9 aylık işgalin ardından yeniden Ukrayna'nın oldu. Rusların 30 bin asker çektiği kente Ukrayna ordusu girerken gelişmeler tüm yurtta sevince yol açtı.

Dünya

23.01.2024, 20:03

30 binden fazla Rus askerinin çekildiği Herson şehri Ukrayna güçleri tarafından ele geçirildi. Kiev böylece işgalin başladığı 24 Şubat'tan beri Rusların elinde olan kenti kurtarmış oldu. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun çekilmesinin ardından güvenlik güçlerinin şehre girmekte olduğunu duyurdu. Bakanlık ayrıca, hâlâ kentte bulunduğu iddia edilen ve Ukrayna askerlerine sabotaj düzenlemeyi amaçlayan Ruslara da 'teslim olun' mesajı gönderdi. 

Ukraynalılar birkaç gündür, Moskova'nın Herson'dan çekildikleri yönündeki mesajına ihtiyatlı yaklaşarak kente girmemiş ve beklemeyi seçmişti. Bir süre önce Herson'daki tüm sivilleri Dinyeper doğusuna nakleden Rus ordusunun, boşalttıkları kenti baştanbaşa mayın ve patlayıcılarla tuzakladığı iddia ediliyor. 

Kent meydanına toplayan bir grup Ukraynalı, 9 ay sonra gelen özgürlüğü gözyaşları içinde kutladı.

Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi deşifre oldu Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi... Haberi Görüntüle

O KÖPRÜYÜ PATLATTILAR 

Öte yandan Rus ordusu, Ukrayna taarruzunu yavaşlatmak için Dinyeper üzerindeki köprüleri tahrip ediyor. Bu köprülerden Antonovski'nin Rus uçaklarıyla vurulduğu anlar görüntülere yansıdı.

Herson kentini boşaltmaya ve Dinyeper Nehri doğusuna geçmeye devam eden Rus askerleri zaman zaman yıkık köprüleri yaya olarak kullanıyor.  

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

GERİ ÇEKİLME SONRASI RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Geri çekilmeye ilişkin bir açıklama yayınlayan Rusya Savunma Bakanlığı, Dinyeper nehrinin sol yakasına (doğusuna) 30 binden fazla asker ile yaklaşık 5 bin silah ve askeri teknik araç çektiklerini duyurdu. Açıklamada Rus askeri birliklerinin Dinyeper nehrinin sol yakasında güçlendirilmiş savunma hatlarında pozisyon aldığı kaydedildi.

Bunun yanında Ruslar, Ukrayna'nın HIMARS füzeleriyle saldırı girişimlerini engellediklerini ve 33 füzenin başarıyla imha edildiğini ileri sürdü. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading