Yandex Metrica

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy: Beni son görüşünüz olabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy: Beni son görüşünüz olabilir

Ukrayna tarihe geçecek büyük bir çaresizlik yaşıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, devlet görevlileriyle beraber devlet başkanlığının önünde video paylaşarak, "Hepimiz buradayız, bağımsızlığımızı ve devletimizi koruyoruz." sözlerini kullandı. Zelenskiy'nin oldukça hüzünlü olduğu görüldü. İsveç Başbakanı Andersson da Zelenskiy'nin kendilerine veda ettiğini belirtti.

Dünya

23.04.2024, 21:23

Rusya'nın her geçen dakika Ukrayna'yı işgali derinleşirken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin veda mesajı dikkat çekti.

Zelenskiy, Instagram hesabından paylaştığı videoda, Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak ve Yardımcısı Mihayl Podolyak, Başbakan Denis Şmıgal, Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arahamya ve devlet başkanı olarak kendisinin burada olduğunu belirterek, "Herkes burada, ordu burada, sivil halk burada, hepimiz buradayız, bağımsızlığımızı ve devletimizi koruyoruz ve koruyacağız." diye konuştu.

İsrail polisinden soykırımı dünyaya duyuran Al Jazeera'nın ofisine baskın: Tüm ekipmanlara el konuldu İsrail polisinden soykırımı dünyaya duyuran Al Jazeera'nın ofisine baskın: Tüm... Haberi Görüntüle

AVRUPA LİDERLERİNE VEDA: BENİ SON GÖRÜŞÜNÜZ OLABİLİR

Öte yandan İsveç Başbakanı Mangdalene Başbakan Andersson, AB üyesi ülkelerin liderlerinin Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonu nedeniyle Brüksel'de olağanüstü toplandığı zirve sonrası açıklamada bulundu. Ülkesinin resmi haber ajansı TT'ye konuşan Andersson, Zelenski'nin bir sığınaktan zirveye katıldığını, toplantının bitişinde, "Belki beni devlet başkanı olarak son görüşünüz olabilir." diyerek kendilerine veda ettiğini söyledi.

ABD'de yeni bir George Floyd vakası: Polis şiddetine maruz kalan siyahi Amerikalı nefessiz kalarak öldü ABD'de yeni bir George Floyd vakası: Polis şiddetine maruz kalan... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN UKRAYNA'YI İŞGALİ

Ukrayna'da 2014'teki meydan olaylarının ardından, Batı yanlısı bir hükümet yönetime geldi ve Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ülkeden kaçtı. Rusya, Kırım'ı yasa dışı ilhak etti. Ukrayna'da Rus etnik kökene sahip nüfusun yoğun olarak yaşadığı Donetsk ve Luhansk bölgelerinde ayrılıkçılar sözde yönetimler ilan etti.

Rusya'nın desteklediği ayrılıkçı güçlerle Ukrayna ordusu arasında kanlı çatışmalar yaşandı. Batılı güçlerin Moskova nezdinde devreye girmesiyle 2014 ve 2015'te Minsk Anlaşmaları imzalandı. Ancak ateşkes ihlalleri sürdü. Şubat itibarıyla çatışmalarda yaklaşık 14 bin kişi hayatını kaybetti.

Rusya, 2021 sonlarında Ukrayna sınırında on binlerce asker konuşlandırmaya başlayarak dikkatleri üzerine çekti. ABD, Rusya'nın işgale hazırlandığını yinelerken, Rusya bunu reddetti. Batılı ülkeler, Rusya'yı yaptırımlar uygulamakla tehdit ederken Moskova yönetimi, Donbas'taki ayrılıkçı yönetimleri tanıdı ve 24 Şubat'ta Ukrayna topraklarına askeri harekat başlattı.

Rus lider Vladimir Putin, amaçlarının "Kiev tarafından soykırıma maruz kalan insanları korumak, Ukrayna'yı Nazizm'den ve militarizmden arındırmak" olduğunu savunarak Ukrayna ordusuna silah bırakma çağrısı yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading