Yandex Metrica

Taliban'dan Japonya'ya davet: Afganistan'ı yeniden inşa edelim

Taliban'dan Japonya'ya davet: Afganistan'ı yeniden inşa edelim

Taliban Sözcüsü Şahin, Japonya'ya 'Afganistan'ın yeniden inşasında yer alma' davetini dile getirdi.

Dünya

23.01.2024, 17:52

Taliban'dan Japonya'ya "Afganistan'ın yeniden inşasında yer alma" daveti.

Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin açıklaması sosyal medyada olay yarattı! Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin... Haberi Görüntüle

"JAPONYA'NIN AFGANİSTAN'IN İNŞASINDA YER ALMASINI İSTİYORUZ"

Kabil ve Tokyo arasında "iyi ilişkiler" olmasını isteyen Taliban, Japonya'yı "Afganistan'ın yeniden inşasında yer almaya" davet etti.

Tokyo merkezli Kyod'ya röportaj veren Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin, "Japonya'nın Afganistan'ın yeniden inşasında yer almasını istiyoruz. Ve onlarla iyi bir ilişki kurma niyetindeyiz." ifadesini kullandı. Şahin, Taliban'ın Afganistan'da Japonya ile "çeşitli alanlarda iş birliği" istediğini belirterek, "Japonya'nın Afganistan'daki büyükelçiliğini yakın zamanda yeniden açmasını umuyorum." dedi.

"Ülkeyi terk eden eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani liderliğindeki Batı destekli Kabil rejimi için çalışan herkesin affedildiğini" hatırlatan Şahin, "Biz Afganlar olarak ülkemizin yeniden inşası ve rehabilitasyonu için bir araya gelmeliyiz. Hiç kimse ABD'nin, işgalcilerinin ve iş birlikçilerinin destekçisi olarak hedef alınmıyor." sözleriyle gayelerinin yalnızca Afganistan'ı yeniden inşaa etmek olduğuna dikkat çekti.

İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri Heniyye'nin bir torunundan daha acı haber! İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri... Haberi Görüntüle

ÖZGÜR BASIN BAĞLILIĞI

Şahin, röportajdan 'basın özgürlüğüne bağlı olduklarını' vurgusu yaparak, yabancı medyanın Kabil'den veya Afganistan'ın herhangi bir yerinden haber yapabileceğini dile getirdi.

Japonya ise 18 Ağustos'ta Kabil Büyükelçiliğinde bulunan personelini tahliye ederek, faaliyetlerinin geçici olarak İstanbul'da kurulacak ofiste devam edeceğini belirtmişti. Kyodo ajansı Japonya tarafından, 2001 yılından bu tarafa Afganistan'ın yeniden inşasına 6,8 milyar dolar sağladığını kaydetmişti. Diğer taraftan, Taliban Afganistan'ın mineral kaynakları açısından zenginliğini vurgulamış, ülkesinin dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Güney Kore ile çalışabileceğini ifade etmişti.

Taliban Kültür Komisyonu üyesi Abdulkahir Balki, Güney Kore'nin Taliban'ı Afganistan'ın "meşru" hükümeti olarak tanımasını ve iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi umduğunu söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading