Yandex Metrica

Son dakika: Kudüs'te düzenlenen sinagog saldırısını Hizbullah üstlendi

Son dakika: Kudüs'te düzenlenen sinagog saldırısını Hizbullah üstlendi

Son dakika haberleri... Kudüs'te düzenlenen sinagog saldırısını Hizbullah üstlendi. Saldırıyı Hizbullah'ın üstüne almasının ardından İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Hizbullah Genel Sekreteri hasan Nasrallah'ın Lübnan'da yaptığı görüşme yeniden gündeme geldi. Hizbullah'ın son hamlesi İran'ın bölgede kaosu artırma adımları olarak yorumlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 20:22

Son dakika haberleri... Kudüs'te düzenlenen sinagog saldırısını Hizbullah üstlendi. Hizbullah'ın saldırıyı açıkça üstlenmesinin ardından İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Hizbullah Genel Sekreteri hasan Nasrallah'ın Lübnan'da yaptığı görüşme yeniden gündeme geldi. Hizbullah'ın Kudüs'teki saldırısı İran'ın bölgede kaosu artırmak üzere yeni bir oyun tezgahladığı şeklinde yorumlanıyor.

Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya nükleer silah yerleştirmek istiyorsunuz' Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya... Haberi Görüntüle

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Neve Yakov yerleşim biriminde bulunan bir sinagoga düzenlenen saldırıda 7 sivil vatandaş hayatını kaybetmiş çok sayıda kişi ise yaralanmıştı. Dün akşam düzenlenen sinagog saldırısını Hizbullah üstlendi. 

Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi karıştırdı Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi... Haberi Görüntüle

İRAN TÜRKİYE-İSRAİL GERİLİMİNE OYNUYOR

Saldırıyı Hüzbullah'ın üstlenmesinin ardından İran Dışişleri Bakanı'nın geçtiğimiz haftatalarda Hizbullah Genel Sekreteri ile yaptığı görüşme yeniden gündeme geldi. İsrail hükümetinin bölge üzerindeki tehditlerinin ele alındığı görüşmenin ardından Kudüs'te sinagoga yönelik bir saldırı düzenlenmeesi, İran'ın oyunu olarak yorumlanıyor. 

Batı Şeria ve Gazze'de haftalardır Filistinlilere saldırı düzenleyen İsrail ile Türkiye arasındaki gerilimi artırmayı hedefleyen İran, bölgede büyük bir oyun kuruyor. İsrail-Lübnan ve İsrail-Türkiye gerilimini açıkça artırmaya çalışan İran enerji hatlarını da özellikle sabote ediyor. 

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

İRAN TÜRKİYE’Yİ AKDENİZ’DEN Mİ VURACAK?

İran Ortadoğu’da yeni bir oyun kuruyor. Doğu Kudüs’teki sinagog saldırısını Lübnan Hizbullah’ı üslendi. Bu da İran’ın Hizbullah üzerinden bölgede yeni bir oyun kurduğuna işaret ediyor. 

Sinagog saldırısı ile İsrail-Lübnan ilişkilerinin gerilmesi, İsrail-Lübnan doğalgaz projelerinin sabote edilmesi hedefleniyor. Ayrıca, İsrail’den Lübnan’a veya Gazze’ye yönelik bir saldırı olursa bu, Türkiye İsrail ilişkilerini ciddi anlamda gerecek. Böylece Türkiye’nin Ortadoğu ve Akdeniz’deki ılımlı girişimleri de sabote edilmiş olacak. 

İran-Hizbullah dayanışması ile bölgede kalıcı kaos için yeni bir adım atılmış olacak. Türkiye’nin bölgedeki Arap ülkeleri ile yakınlaşması, İsrail’le normalleşmesi, Akdeniz doğalgaz projelerinde İsrail-Lübnan-Türkiye ilişkilerinin sabote edilmesi sağlanmış olacak. 

Sinagog saldırısı, sadece bir terör eylemi değil. Doğrudan Ortadoğu’nun merkezine konulmuş bir jeopolitik bomba olarak planlanmış. Suriye’den Lübnan’a ve Filistin’e, İsrail’den Türkiye’ye, S. Arabistan’dan Körfez ülkelerine kadar her ülkeyi etkileyecek, son bir yıldır devam eden iyileşme çabalarına boşa çıkaracak bir kaos zincirinin ilk halkalı gibi duruyor. İran, coğrafyada aşınan güvenilirliğini, Kafkaslar’da kaybolan etkisini yine klasik usullerle, yine Hizbullah’ı kullanarak telafi etmek istiyor.

Soykırım ortağı ABD'de İsrail'e 'savunma yardımı' onaylandı! Kesenin ağzı sonuna kadar açıldı Soykırım ortağı ABD'de İsrail'e 'savunma yardımı' onaylandı! Kesenin ağzı sonuna... Haberi Görüntüle

İRANLI BAKAN HİZBULLAH İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

İran Dışişleiri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, geçtiğimiz hafta resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Lübnan'da Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile bir araya gelmişti. 

Başkent Beyrut'ta Hasan Nasrallah ile görüşen Abdullahiyan, Lübnan, Filistin ve bölgedeki son gelişmeleri ele almıştı. Görümede, ayrıca, İsrail hükümetinin bölge üzerindeki tehditleri ile direniş ekseninin bölgesel ve uluslararası gelişme ve olaşlarla yüzleşmeye hazır olup olmadığının tartışıldığı aktarılmıştı.

Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Haberi Görüntüle

'İKİ SALDIRIDA DA İRAN VAR'

TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hizbullah'ın Kudüs'teki saldırıyı üstlenmesine yönelik şu ifadeleri kullandı:

Doğu Kudüs’teki sinagog saldırısı ile Tahran’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’ne saldırı aynı gün yapıldı. 

İki saldırıda da İran var. 

Kafkaslar’dan Ortadoğu’ya 
yeni bir oyun tezgahlanıyor.  

Bence son dönemlerin en kritik olayı bu. 

Üzerine çokça düşünülmeli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading