Yandex Metrica

Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi karıştırdı

Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi karıştırdı

Almanya'yı karıştıran köstebek krizi! Almanya Federal Savcısı, üç Alman vatandaşının Çin gizli servisine gemi motorları için son teknoloji makine parçaları hakkında bilgi sağladığı iddiasıyla tutuklandığını söyledi.

Dünya

28.04.2024, 03:28

Almanya Federal Savcılığı bu sabah yaptığı açıklamada, üç Alman vatandaşının Çin gizli servisi için çalıştıklarına dair güçlü şüphe barındırdığı gerekçesiyle tutuklandığını ifade etti. 

Casusluk gelişmelerine ilişkin açıklama yapan savcılar bu üç kişinin Çin'in deniz gücünü genişletmesine yardımcı olabilecek araştırma projelerinde yer almış olabileceğini öne sürdü.

Sabah saatlerinde yapılan operasyonda üç şüpheli, Herwig F., Ina F. ve Thomas R, Almanya'nın batı şehirlerindeki Düsseldorf ve Bad Homburg'da Federal Kriminal Polis Dairesi (BKA) memurları tarafından tutuklandı.

Söz konusu operasyon kapsamında sanıkların ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol silah üretin Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA ÇİN CASUSLARI

Casuslukla ilgili suçlamalar, Haziran 2022'den önce kesin olarak belirlenemeyen bir zamanda, Thomas R.'nin Çin gizli servisi MSS'nin bir çalışanının ajanı olarak hareket ettiği iddia edildi.

Casusların askeri amaçlarla kullanılabilecek yenilikçi teknolojiler hakkında bilgi edinip Çin'e sızdırdığı iddia edildi.

Alman savcılar casusun bilgiyi elde etmek için Düsseldorf'ta bir şirket işleten Herwig F. ve Ina F.'yi kullandığını ortaya attı.

Bu şirket Alman bilim insanları ve araştırmacılarla iletişim kurmanın ve onlarla çalışmanın bir yolu olarak hizmete alındı. 

1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı hızla sulara gömülüyor 1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı... Haberi Görüntüle

ÇİN DONANMASI İÇİN ÇALIŞMIŞLAR

Casuslar Çinli bir ortak adına bir Alman üniversitesiyle, savaş gemilerinde kullanılabilecek güçlü gemi motorlarının çalıştırılması için son teknolojiye sahip makine parçaları konusunda anlaşmaya vardı. Casusların Alman Dış Ticaret ve Ödemeler Yasasını ihlal ettiği iddia ediliyor. 

Ortaya atılan iddialar arasında projeyi Çinli devlet yetkililerinin finanse ettiği söyleniyor. Ayrıca sanıklardan birinin Çin donanmasına yönelik diğer araştırma projeleri hakkında müzakerelerin devam ettiği iddia edildi.

Savcılar, casusların MSS'den ödeme yaparak Almanya'dan özel bir lazer satın aldığını ve bu lazerin Avrupa Birliği'nin İkili Kullanım Yönetmeliğine tabi olmasına rağmen izinsiz olarak Çin'e ihraç ettiğini iddia ediyor.

Ölüm ile burun buruna! Gazzeliler denize bırakılan yardımları toplamak için hayatlarını tehlikeye atıyor Ölüm ile burun buruna! Gazzeliler denize bırakılan yardımları toplamak için... Haberi Görüntüle

GEÇEN HAFTA DA RUS CASUSLARI YAKALANMIŞTI

Öte yandan geçen hafta Alman polisi, Bavyera'nın Bayreuth kentinde Rusya adına casusluk yaptığı ve Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği desteği baltalamaya çalıştığı şüphesiyle iki kişiyi tutukladı.

Tutuklama haberlerinin hemen ardından Birleşik Krallık polisi, iki adamın hassas bilgileri Çin'e ilettikleri şüphesiyle tutuklandığını söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Berlin'in iş, sanayi ve bilim alanlarında Çin casusluğunun oluşturduğu önemli bir tehdidi gözlemlediklerini belirtti. 

Açıklamanın devamında, "Bu risklere ve tehditlere çok yakından bakıyoruz ve koruyucu önlemlerin her yerde artırılması için açıkça uyardık ve farkındalık yarattık" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading