Yandex Metrica

SİHA fiyaskosu Amerikan basınında: Yanlış adamı vurduklarını kabul ettiler

SİHA fiyaskosu Amerikan basınında: Yanlış adamı vurduklarını kabul ettiler

PKK/YPG destekçisi Amerikan ordusunun 3 Mayıs'ta Suriye'nin İdlib kentinde masum bir çobanı öldürdüğü saldırı nihayet ABD medyasında da yer buldu.

Dünya

23.01.2024, 20:55

3 Mayıs'ta Amerikan ordusuna ait bir silahlı insansız hava aracının İdlib'in kuzeybatısındaki Korkinya köyünde 'el-Kaide lideri' diyerek masum bir çobanı öldürmesi nihayet ABD basınında yankılandı.

Türk medyasının yaklaşık 10 gün önce duyurduğu skandal olayda PKK/YPG destekçisi CENTCOM'un SİHA saldırısıyla öldürdüğü Lütfü Misto (56) adlı kişinin İdlibli bir çiftçi olduğu ortaya çıkmıştı. 

Lütfü Misto

'Operasyon' sonrası yayınladığı açıklamada "Suriye'nin kuzeybatısında 3 Mayıs'ta yerel saatle 11.42'de bir üst düzey el-Kaide liderini hedef aldık" ifadelerini kullanan CENCOM nihayet geri adım attı ve yanlışlıkla sivil öldürdüklerini itiraf etti. 

Washington Post'ta (WP) yayınlanan haberde ABD'li yetkililerin "El-Kaide liderini öldürdük" ifadesinden geri adım attığı belirtiliyor. Predator tipi SİHA'dan atılan Hellfire füzesiyle öldürülen Lütfü Misto'nun terör örgütü lideri olmadığını kabul etmek zorunda kalan Pentagon kurmayları WP'ye verdikleri demeçte, "Üst düzey bir el-Kaide yetkilisini öldürdüğümüzden artık emin değiliz" diyor. 

Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Haberi Görüntüle

Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın imzalanmasını engelledi' Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın... Haberi Görüntüle

MOSSAD AJANI DA BAĞLANTI BULAMADI

ABD saldırısı Misto'nun evinin yanında bulunan tavuk çiftliğinin hemen yakınında meydana geldi. Misto'nun komşularıyla Beyaz Baretliler (Suriye Sivil Savunması) aracılığıyla irtibat kuran WP, öldürülen kişinin, hayvanlarıyla ilgilenen ve çoğunlukla camide namaz kılan masum bir Suriyeli olduğu gerçeğini fark etti. 

ABD SİHA'sı tarafından hedef alındığında Lütfü Misto, her sabah yaptığı üzere hayvanlarını otlatmaya gitmişti. Köy yakınındaki kayalık arazide saat 11.42'de Lütfü Misto'yu hedef alan bomba, hem masum adamın vücudunun hem de yakınındaki koyunların parçalanmasına yol açtı. 

WP'ye 'terör uzmanı' sıfatıyla demeç veren MOSSAD ajanı Rita Katz da öldürülen Misto'nun el-Kaide ile bağlantısını belirleyemediklerini itiraf etti. 

Rita Katz

Kraliyet ailesinde buzlar eriyor mu? Harry, William ve Kate Middleton sarmalı Arapsaçına döndü Kraliyet ailesinde buzlar eriyor mu? Harry, William ve Kate Middleton... Haberi Görüntüle

ABD ORDUSU DÜNYAYA REZİL OLDU 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) amatörce saldırısının ardından Anadolu Ajansı, bölgeye giderek Lütfü Misto'nun 72 yaşındaki ağabeyi Muhammed Misto ile görüşmüş, öldürülen kişinin el-Kaide bağlantısı bulunmadığını dünyaya ilan etmişti. 

Muhammed Misto, "Kardeşim köyde sevilenlerden birisiydi. Cenazesine 2 bin 500'den fazla köylü katıldı. Kardeşim hayvanları ile uğraşıyordu. Evi köyün dışında, kendi halinde birisiydi. Kardeşimin el-Kaide veya el-Nusra ile hiçbir bağı yok. Amerika'nın iddiası yalan. Kardeşimin bir tavuk çiftliği ve birkaç hayvanı var, onlarla uğraşıyordu. Dağda onları otlatıyordu" demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading