Yandex Metrica

Rusya ile ABD ilk kez karşı karşıya geldi! Rusya düşürülen dronun peşine düştü

Rusya ile ABD ilk kez karşı karşıya geldi! Rusya düşürülen dronun peşine düştü

Rusya'ya ait iki SU-27'nin ABD'ye ait MQ-9 Reaper dronunu düşürmesinin ardından Karadeniz'de ortam gerilmeye başladı. Rusya'dan yapılan açıklamada dronun enkazının arandığı belirtilirken ABD dron düşmeden saniyeler önce bütün bilgilerinin silindiği Rusya'nın istihbarat değeri olan herhangi bir bilgiye erişemeyeceği belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Rusya'nın Karadeniz'de ABD'ye ait bir dronu düşürmesi ile savaş başka bir seviyeye atladı. İki süper güç ilk kez karşı karşıya gelirken, bir yandan istihbarat savaşları da başladı. 

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

İKİ RUS JETİ ABD DRONUNU DÜŞÜRDÜ 

Romanya'dan havalanan MQ-9 Reaper, Karadeniz semalarında ilerledi ve Kırım Yarımadası açıklarına ulaştı. Ancak uluslararası hava sahasındaki ABD drone'unun bu kez takipçileri vardı. Rusya'ya ait iki Su-27 savaş uçağı Amerikan insansız hava aracının peşine düştü.

40 dakikalık takibin ardından Rus jetleri dronun üstüne yakıt boşaltıp pervanesine çarptı. Dengesini kaybeden dron Karadeniz'e düştü. 

Çin-Tayvan donanmaları burun buruna geldi: Penghu Adası tehlikeli yakınlaşma: İşte telsiz konuşmaları Çin-Tayvan donanmaları burun buruna geldi: Penghu Adası tehlikeli yakınlaşma: İşte... Haberi Görüntüle

RUSYA DÜŞEN DRONUN PEŞİNDE 

Diğer yandan Rusya, Karadeniz'e düşen dronun enkazını çıkaracağını duyurdu. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolai Patruşev Moskova'nın uçağı bulmaya çalıştığını doğruladı. Putin'in 'kara kutusu' olarak bilinen Patruşev, "Onu çıkarıp çıkaramayacağımızı bilmiyorum ama bunun yapılması gerekiyor" diye konuştu. 

Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere ve Ürdün düşürdü! Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere... Haberi Görüntüle

DRONUN BÜTÜN BİLGİLERİ DÜŞMEDEN SANİYELER ÖNCE SİLİNDİ

ABD ordusunun da enkazı kurtarmaya çalıtığı bildirildi. Pentagon MQ-9 Reaper'ı düşürmeden önce istihbarat toplama açısından bir fayda sağlanmaması amacıyla drone'daki elektronik verileri sildiğini bildirdi. 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, MQ-9'u aradıklarını söyledi ancak Rusya'nın kendilerinden önce davranması halinde 'yararlı istihbarat elde etme kabiliyetlerinin büyük ölçüde azalacağını' öne sürdü. 

Kuzey Kore meydan okudu! Süper büyük savaş başlıklı seyir füzesi ile uçaksavar füzesini test etti Kuzey Kore meydan okudu! Süper büyük savaş başlıklı seyir füzesi... Haberi Görüntüle

ABD: ENKAZ BİZİM MÜLKÜMÜZ 

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, enkazın kurtarılmasının çok zor olduğunu belirterek, "Bölgede gemimiz yok. Ancak bölgede çok sayıda müttefikimiz ve dostumuz var. Enkaza ulaşma operasyonlarımızı yürüteceğiz. (Enkaz) ABD'nin mülkü." dedi. 

Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası ABD ve İngiltere bölgede gözetim uçuşlarını artırdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading