Yandex Metrica

Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere ve Ürdün düşürdü!

Dün gece İran'ın İsrail'e yönelik başlattığı intikam operasyonu kapsamında gönderilen İHA'lara ABD, İngiltere ve Ürdün kuvvetleri engel oldu. İsrailli bir yetkili Amerikan kuvvetlerinin ülke dışında 100'den fazla hava aracını durdurduğunu söyledi.

Dünya

28.04.2024, 04:42

İran İsrail'in Şam'da düzenlediği operasyona günler sonra misilleme yaptı. İran yönetimi  yüzlerce füze ve İHA ile İsrail'i hedef aldı. Ancak İran'ın saldırısının büyük bir bölümü henüz İsrail topraklarına ulaşamadan engellendi.

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

HAÇLI KALKANI

İran'nın saldırılarını değerlendiren İsrail basını bunda üç ülkenin yardımı kilit rol oynadı: ABD, İngiltere, Ürdün...

Konuya ilişkin açıklama yapan yetkililer, ABD, İngiltere ve Ürdün'ün, İran'ın Cumartesi gecesi İsrail'e ateşlediği insansız hava aracı bombardımanının durdurulmasına yardım ettiğini belirtti.

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

ÜRDÜN DESTEĞİNE PARANTEZ AÇILDI

Ürdün'den gelen desteğe vurgu yapan Times of Israel, "ABD ve İngiltere İsrail'in askeri müttefiki olsa da bu hareket, İsrail'in Gazze'de Filistinli terör grubu Hamas'a karşı yürüttüğü savaşı ağır şekilde eleştiren Amman'ın dramatik bir destek gösterisiydi." ifadelerine yer verdi.

Söz konusu haberi devamında,  iki bölgesel güvenlik kaynağı, Ürdün hava kuvvetlerinin hava sahasını ihlal eden ve İsrail'e doğru yola çıkan düzinelerce İran insansız hava aracını yakalayıp düşürdüğünü aktardı.

Gazze'de yeni ateşkes ihtimali: Detaylar basına sızdı anlaşma ne kadar sürecek? Gazze'de yeni ateşkes ihtimali: Detaylar basına sızdı anlaşma ne kadar... Haberi Görüntüle

ÜRDÜN İRAN İHA'LARINI DÜŞÜRDÜ

Ortadoğu kaynaklarından elde edilen bilgiye göre Ürdün Vadisi'nin Ürdün tarafında Kudüs yönüne doğru ilerleyen insansız hava araçlarının havada düşürüldüğünü söyledi.

Libidoyu artıran bal paniği: İçinde yasaklı maddeler var Libidoyu artıran bal paniği: İçinde yasaklı maddeler var Haberi Görüntüle

PENTAGON'DAN İSRAİL'E TAM DESTEK

Öte yandan İsrail'e 7 Ekim'den bu yana tam destek veren Pentagon ise, güçlerinin İran, Irak, Suriye ve Yemen'den İsrail'e doğru fırlatılan "düzinelerce füze" ve insansız hava aracını etkisiz hala getirdiğini duyurdu.

Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar dolarlık askeri yardım Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar... Haberi Görüntüle

170 İHA, 30 SEYİR FÜZESİ, 120 BALİSTİK FÜZE

Öte yandan İsrail Savunma Kuvvetleri Pazar günü yaptığı açıklamada, İslam Cumhuriyeti'nin İsrail'e yönelik ilk doğrudan saldırısı olan İran saldırısının yaklaşık 170 insansız hava aracı, 30 seyir füzesi ve 120 balistik füzeden oluştuğunu söyledi.

Haiti Başbakanı Ariel Henry istifa etti: Çetelere daha fazla dayanamadı Haiti Başbakanı Ariel Henry istifa etti: Çetelere daha fazla dayanamadı Haberi Görüntüle

YÜZDE 99'UNU DÜŞÜRDÜK

İran saldırısına dair açıklama yapan İsrail Ordusu, İran'ın İsrail'e 300'den fazla insansız hava aracı ve füze gönderdiğini ve bunların %99'unun düşürüldüğünü açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ülkenin savunma kurumlarıyla operasyonel değerlendirmesini tamamladığını duyurdu.

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

"SAVUNMAYI BAŞARDIK"

Sözlerine devam eden Gallant "ABD ve ek ortaklarla birlikte İsrail Devleti'nin topraklarını savunmayı başardık. Çok az hazar halındı ve bu İsrail Ordusu'nun etkileyici operasyonlarının sonucu" dedi.

Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Haberi Görüntüle

"HER SENARYOYA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Alarm durumunu korumalı ve İsrail Ordusu ve Vatan Komutası'nın yayımladığı talimatlara duyarlı olmaya devam etmeliyiz diyerek sözlerine devam eden Gallant, "Her senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Bununla birlikte, saldırının en önemli dalgasını püskürttük ve bunu başarıyla yaptık" şeklinde konuştu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading