Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya Devlet Başkanı Putin'in durumuna ilişkin ayrıntılar şaşırttı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in durumuna ilişkin ayrıntılar şaşırttı

Geçtiğimiz gün kendisini karantinaya alan Rusya Devlet Başkanı Putin'in test sonucu Kremlin tarafından negatif olarak açıklansa da son zamanlardaki tutumuna bakınca Rus liderin adım adım Kovid-19'a yürüdüğü görülüyor.

Dünya

23.01.2024, 17:58

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın çevresindekilerin Kovid-19 vaka sayısından duyduğu endişeyle, geçtiğimiz gün kendisini karantinaya aldı.

Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik bir ortak Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik... Haberi Görüntüle

TOKALAŞMADIĞI KİMSE KALMAMIŞ

Rus lider, karantinaya girmeden bir gün önce Paralimpik sporcular, yetkililer ve Suriye rejimi Devlet Başkanı Beşar Esed ile bir araya gelmişti.

Kremlin'e göre Kovid-19 testi negatif olduğu belirtilen Putin, Kremlin tarafından kendisinin "kesinlikle" sağlıklı olduğu ve hasta olmadığının söylemesinin ardından, bu durumu Salı günü bir hükümet toplantısında video konferans yoluyla açıkladı.

Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısını tam olarak yaptıran Putin, Pazartesi günü çoğu kapalı alanda ve yine kapalı alanda, hatta televizyondaki görüntülerden kimsenin maske takmadığı anlaşılan birkaç halk toplantısı düzenledi. Rus lider, Rus Paralimpik sporcularla tokalaştı ve madalyalarını taktı, ayrıca diğer yetkililerle birlikte askeri tatbikatlara katılmakla kalmadı, elini sıktığı Suriye rejimi Devlet Başkanı Beşar Esed ile bir araya geldi.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

ZİYARETLER İPTAL

68 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Putin, Afganistan'a odaklanması beklenen bölgesel güvenlik toplantıları için, koşulların kendisini bu hafta planlanan Tacikistan ziyaretini iptal etmeye zorladığını, fakat bunun yerine toplantılara video konferans yoluyla katılacağını söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise gazetecilerle yaptığı günlük konferans görüşmesi sırasında Putin'in "kesinlikle sağlıklı" olduğunu ancak virüse yakalanan biriyle temasa geçtiğini söyledi. Peskov, Putin'in koronavirüs testinin negatif çıkıp çıkmadığı sorusuna ise "Kesinlikle evet" dedi. Peskov, Putin'in temasları arasında kimin enfekte olduğunu söylemese de birkaç vaka olduğunu belirtti. 

Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Haberi Görüntüle

ÜLKEDE KORONAVİRÜS KAYNAKLI ÖLÜMLERDE SAYI YÜKSEK

Rus yetkililer, pandemiyi hafife almaları, vakalar ve ölümler artarken bile onu kontrol altına alma konusunda düzenli olarak önlemler almamakla eleştiriliyor. Rusya'da Kovid-19'a bağlı ölüm sayısı şu anda günde 800'den biraz az olarak pandeminin en yüksek seviyesinde ilerliyor.

Putin, Pazartesi günü Paralimpiklerle yaptığı görüşmede kendisine yakın vakalardan haberdar olduğunun sinyalini verdi. Devlet RIA Novosti haber ajansı tarafından aktarıldığına göre, Rus lider "Benim çevremde bile bu Kovid ile ilgili sorunlar çıkıyor. Orada gerçekten neler olduğuna bakmamız gerekiyor. Sanırım yakında kendimi karantinaya almam gerekebilir. Çevremdeki birçok insan hasta.” dediği öğrenildi.

ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe Haberi Görüntüle

KARANTİNAYA GİREN PUTİN İLE GÖRÜŞENLERİN SIKI TESTLERDEN GEÇMESİ İSTENDİ

Salı günü Putin'in neden halka açık etkinlik ve görüşmelere devam ettiği sorulduğunda ise Peskov, kendisini karantinaya alma kararının “doktorların testlerini ve prosedürlerini tamamlamasından” sonra verildiğini ifade etti. Peskov, Putin'le yüz yüze görüşen ya da onunla etkinliklere katılan kişilerin daha önceden "sıkı testlerden" geçmeleri veya karantinaya almaları gerektiğine dair basında çıkan haberleri doğruladı.

Putin ayrıca bir keresinde tam bir tehlikeli madde giysisi içinde bir hastaneyi ziyaret etti.

Kaynak: ALJAZEERE

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading