Yandex Metrica

Vladimir Putin kimdir? Vladimir Putin kaç yaşında? Hayatı ve Biyografisi

Vladimir Putin kimdir? Vladimir Putin kaç yaşında? Hayatı ve Biyografisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kimdir? Vladimir Putin kaç yaşında, evli mi ve ne zaman Devlet Başkanı oldu?

Politika

02.03.2024, 19:49

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı görevini yürütmekte olan Vladimir Putin’in hayatına ve siyasi kariyerine dair ayrıntılar merak edilmektedir. Peki Vladimir Putin kimdir? 

İşte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

VLADİMİR PUTİN KİMDİR? 

7 Ekim 1952 tarihinde Rusya’nın St. Petersburg şehrinde dünyaya gelen Vladimir Putin, denizaltı donanma filosunda görevli bir baba ve fabrika işçisi bir annenin çocuğudur. Lisans eğitimini Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü’nde tamamlayarak 1975 yılında mezun olan Putin, daha sonra Ekonomi alanında yüksek lisans yapmıştır.  

Çalışma hayatına 1975 yılında KGB (Devlet Güvenlik Komitesi) Dış İstihbarat Dairesi'nde başlayan Vladimir Putin, bir dönem Almanya’da görev yapmıştır. 

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

VLADİMİR PUTİN’İN SİYASİ HAYATI 

1990 yılında ise danışman olarak Leningrad Kent Konseyi'nde görev yapan Putin, 1991-1992 yılları arasında da Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.  

Ayrıca 1996 yılına kadar da St. Petersburg kent yönetiminde farklı kademelerde görev alan Vladimir Putin, 1996 yılında ise Kremlin Sarayı’nın Mülkiyet İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine atanmış ve bu görevini de 1997 yılına kadar sürdürmüştür.  

Vladimir_Putin_kimdir

Putin, daha sonra 1997 ve 1998 yılları arasında ise Devlet Başkanlığı Denetim İdaresi Başkanı ve Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı olarak görev yapmıştır. Ardından 1999 yıllına kadar da Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi Başkanlığı ve aynı zamanda Güvenlik Konseyi Sekreterliği görevlerini yürütmüştür. 

1999 yılının ağustos ayında ise önce Başbakan yardımcısı ve vekilliği görevine getirilen Vladimir Putin, 16 Ağustos 1999 tarihi itibariyle de başbakan olarak görev yapmaya başlamıştır.  

Putin, ayrıca 31 Aralık 1999 tarihinde dönemin Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in istifa etmesinin ardından ise Anayasa gereğince üç ay kadar devlet başkanlığı seçimi süresince Devlet Başkanlığı görevini vekaleten üstlenmiş ve daha sonra gerçekleşen seçimlerde ise Rusya Devlet Başkanı seçilmiştir.  

7 Mayıs 2008 tarihinde devlet başkanlığı görev süresi sonra eren Vladimir Putin, yerini Dmitri Medvedev'e bırakmış ve Rusya'nın yeni Başbakanı olmuştur.  

4 Mart 2012 tarihinde gerçekleşen seçimlerde ise yeniden Rusya Federasyonu Devlet Başkanı seçilmiştir. 

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

VLADİMİR PUTİN EVLİ Mİ? 

Rusya Devlet Başkanlığı görevini halen yürütmekte olan Vladimir Putin, 2014 yılında iki kızının annesi olan 31 yıllık eşi Ludmila Putina’dan boşanmıştır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading