Yandex Metrica

Rusya'dan tüm dünyaya enerji resti! 'Biz olmazsak petrol piyasası çöker'

Rusya'dan tüm dünyaya enerji resti! 'Biz olmazsak petrol piyasası çöker'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve birçok ülkenin kendilerine yaptırım uygulaması sonucunda rest çekti. Putin açıklamasında 'Dost olmayan ülkelere doğalgaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Dünya

03.03.2024, 22:48

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı işgal girişimi sonrası ABD başta olmak üzere birçok ülkenin Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulaması sonrası enerji resti çekti.

Başkentin sadece bir kaç km ötesinde katliam: Rusya füzeleri ateşledi: 14 öldü, 59 yaralı Başkentin sadece bir kaç km ötesinde katliam: Rusya füzeleri ateşledi:... Haberi Görüntüle

ARTIK RUBLE İLE SATILACAK

Putin dost olmayan ülkelere doğalgaz satışı yaparken artık ruble kullanmayı düşündüklerini ifade ederek, "Dost olmayan ülkelere doğalgaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ise, Rusya'nın dünyanın en büyük enerji ihracatçısı olan ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Novak açıklamasında, 'Rus enerji kaynakları olmadan küresel doğal gaz ve petrol piyasaları çöker.' ifadelerine yer verdi.

İşgalci İsrail'in hedefinde siviller vardı: Binlerce Gazzelinin üzerine bomba yağdırdı İşgalci İsrail'in hedefinde siviller vardı: Binlerce Gazzelinin üzerine bomba yağdırdı Haberi Görüntüle

'PETROL VE DOĞALGAZ'DA DÜNYA LİDERİYİZ'

Novak, Rusya'nın en büyük enerji kaynaklarına sahip olduğunu bu yüzden Rus enerji kaynakları olmadan küresel petrol ve doğalgaz piyasalarının çökeceğini ifade etti. 

Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma'da konuşan Novak, Rus petrolüne yönelik ambargo uyguladığı için ABD'de benzin fiyatlarının arttığını ifade etti.

Bu yöntem tarihe geçer: Drondan bebek çığlığı yayınlayıp halkı dışarı çektiler Bu yöntem tarihe geçer: Drondan bebek çığlığı yayınlayıp halkı dışarı... Haberi Görüntüle

'ENERJİ KRİZİYLE RUSYA'NIN BİR İLGİSİ YOK'

Novak Duma'daki konuşmasında, "Artan fiyatlarla ilgili sorunlarını Rusya'ya yönlendirmeye çalışıyorlar ancak ülkemizin bu krizle hiçbir ilgisi olmadığı açıktır." ifadelerine yer verdi. 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize neden oldu Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize... Haberi Görüntüle

'RUSYA ENERJİ KAYNAKLARINI SİLAH OLARAK KULLANMAZ'

Novak Avrupa ülkelerinin de enerji konusunda sorunlar yaşadığını ifade ederek, "Rusya hiçbir zaman enerji kaynaklarını silah olarak kullanmamıştır. Şu anda bile zorlu jeopolitik duruma rağmen sözleşmeler uyarınca Avrupalı tüketicilere gaz tedarik etmeye devam ediyoruz." diye konuştu. 

Cansız bedeni kukla gibi oynattı: Ölen amcasına kredi çektirmek istedi... Dolandırıcılıkta son nokta Cansız bedeni kukla gibi oynattı: Ölen amcasına kredi çektirmek istedi...... Haberi Görüntüle

KUZEY AKIM 2'NİN DURDURULMASINA TEPKİ 

Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattının da saçma bir şekilde engellendiğini ifade eden Novak, "Fiyatların yükseldiği ve enerji kaynaklarının kıt olduğu Avrupa Birliği, ABD'nin baskısıyla halihazırda inşa edilmiş olan Kuzey Akım 2'yi işletmeye almayı reddetti. Sonuç olarak Avrupa'da elektriğin fiyatı geçen yıl 10 kat, doğal gazın fiyatı 5 kat arttı." diye konuştu. 

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

'BİZ OLMAZSAK PİYASA ÇÖKER'

Diğer yandan Novak Duma'daki konuşmasında, Rusya'nı en büyük enerji ihracatçısı olduğunu ifade ederek, "Rus enerji kaynakları olmadan küresel doğal gaz ve petrol piyasaları çöker. Rus hidrokarbon kaynakları olmazsa enerji fiyatlarındaki yükseliş tahmin edilemez düzeyde olur." sözlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading