Yandex Metrica

Başkentin sadece bir kaç km ötesinde katliam: Rusya füzeleri ateşledi: 14 öldü, 59 yaralı

Rusya'nin ateşlediği füzeler başkent Kiev'in sadece 50 kilometre uzaklıktaki Çernigov kentini yerle bir etti. Üç Rus füzesinin düştüğü şehirde 14 kişi öldü, çok sayıda kişi ise yaralandı

Dünya

21.04.2024, 11:19

Sabah saatlerinde fırlatılan 3 Rus füzesi ekiz katlı bir konuta denk geldi. Ukrayna'nın kuzeyinde, Kiev'e 150 kilometre uzaklıktaki Çernigov şehrine düşen füzeler 14 kişinin hayatına mal olurken, saldırıda 59 Ukrayna vatandaşı ise yaralandı.

Çernigov Belediye Başkanı Oleksandr Lomako'ya göre füzeler şehirde 16 eve zarar verdi.  Sabah saatlerinde şehrin yoğun bir bölgesinde art arda üç patlamanın meydana geldiğini aktarak Lomako, "Çok sayıda konut, bir hastane ve bir eğitim merkezi vuruldu" dedi.

Husiler'den ABD ve İsrail'e tehdit: 'Operasyonlar Hint Okyanusu’na kadar genişleyecek' Husiler'den ABD ve İsrail'e tehdit: 'Operasyonlar Hint Okyanusu’na kadar genişleyecek' Haberi Görüntüle

RUSYA SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Ukrayna televizyonuna demeç veren Lomako, "Maalesef Rusya, Çernihiv'e yapılan bu saldırıyla bir kez daha teyit edildiği gibi, sivillere ve sivil altyapıya karşı terörist faaliyetlerde bulunmaya devam ediyor." dedi.

Çernihiv bölge hastanesinin müdürü, saldırıda yaralanan en az 18 kişinin orada tedavi edildiğini söyledi ve bölge sakinlerini acil kan vermeye gelmesi gerektiğini belirtti. 

Belarus sınırına yakın bir konumda bulunan Çernigov, 300.000 nüfusu bir kent olarak kayıtlara geçiyor. 

Sosyal medya hesabından saldıya ilişkin paylaşımda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Rus füzelerinin hedef alındığı bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar çok sayıda yaralı ve ölüm haberi alıyorum" ifadelerini kullandı.

Kurtarma çalışmaları sırasında yıkılan enkazların görünlerini paylaşan Zelenskiy, "Saldırıda hayatını kaybedenlerin "Ailelerine ve sevenlerine en derin başsağlığı dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele kameralara yansıdı: İşte o anlar... Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele... Haberi Görüntüle

MÜHİMMAT EKSİKLİĞİ RUSLARA YARADI

2 yılı aşkın devam eden Rus-Ukrayna savaşında kayda değer bir ilerleme kaydededilemese de, Ukrayna'da topçu mühimmatı, asker ve zırhlı araç sıkıntısı, Rusların son haftalarda kademeli olarak ilerlemesine olanak tanıdı.

Öte yandan sabah saatlerinde açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova'nın yaklaşık 350 kilometre doğusunda, Ukrayna sınırına 700 kilometre uzaklıktaki Mordovya bölgesi üzerinde Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının düşürüldüğünü ifade etti.

Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Haberi Görüntüle

ZELENKSİ'DEN BATI'YA İSRAİL TEPKİSİ

Batı ülkeleri tarafından yeteri kadar desteklenmediğini ifade eden Ukrayna lideri Zelenski, İsrail'i örnek göstererek yardım çağrısın yineldi. Ukrayna lideri Zelenski, İran'ın kamikaze İHA, seyir füzesi ve balistik füze ile yaptığı saldırılarda ABD ve İngiltere'nin İsrail'e verdiği desteği örnek göstererek, Aynı desteğin Ukrayna'ya da verilmesini talep etti.

Ukrayna lideri Zelenski,.jpg

Son haftalarda Rusya, Ukrayna'nın enerji sektörünü ve diğer kritik altyapısını hedef alarak şehirlerine yönelik saldırılarını artırdı. Rus saldırıla karşı Batı'ya seslenen Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Patriot bataryası sağladığı için Almanya'ya teşekkür ederken diğer ortaklarında aynı özveriyi göstermesi gerektirğini bildirdi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading